Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

17. januar 2019.

Predsednik udruženja „Starosedeoci Kraljeva i okoline“ Ivan Matović pozvao je danas sugrađane da okupljanjem na Trgu Jovana Sarića 19. januara daju doprinos za promenu sistema zbog kojeg im deca sada beže „glavom bez obzira“

Udruženje „Starosedeoci Kraljeva i okoline“ zakazalo je za subotu 19. januar u 18 časova protest na Trgu Jovana Sarića u Kraljevu pod nazivom „Jedan od pet miliona“, a Ivan Matović predsednik udruženja i šef odborničke grupe ove opozicione opcije u gradskoj skupštini, ističe da se njihovi zahtevi poklapaju sa zahtevima učesnika protesta koji se u Beogradu i nekoliko gradova Srbije organizuju već nekoliko sedmica.

- Dodali smo i neke naše, lokalne zahteve, podržavamo sve ostale proteste, njihove ciljeve i sve za šta se zalažu i to je razlog što smo odlučili da ih i u Kraljevu organizujemo – pojasnio je Matović na današnjoj konferenciji za novinare.

Od zahteva Matović je izdvojio slobodu medija i potrebu da Radio-televizija Srbije koju plaćaju svi građani bude njihov servis i da na njoj mogu da se pojavljuju i oni koji drugačije misle.

- Ne želimo da na televizijama stalno gledamo Aleksandra Vučića i partijsku vosjku, već najbolje matematičare, sportiste... Tražimo da se srede birački spiskovi, jer to omogućuje elektronska uprava i da se iz njih izbace svi pokojnici koji glasaju na svakim izborima, kao i da se omoguće fer i pošteni izbori, bez duplih spiskova, sigurnih glasova, popisivanja, ucenjivanja po javnim preduzećima – kaže Matović.

On je zatražio i da, kako je rekao, bude prekinut progon neistomišljenika. Podsetio je da je jednom novinaru zapaljena kuća zbog toga što je pisao protiv stranke na vlasti, a za šta je sa 50.000 dinara kažnjena samo jedna osoba.

- Tražimo da se zaustavi uništavanje reka i drugih prinudnih resura, da se u gradu procesuiraju odgovorni za raspodelu sredstava udruženjima građana, sportskim klubovima i za seoski turizam, odgovorni za sve nezakonite radnje koje je konstatovao državni revizor, da se preispita nelegalno rušenje zgrade Šah kluba, izgradnja Balon sale u „borićima“, nabavka led rasvete, odgovorni u aferi „pelet“  u Mataruškoj Banji, ugovor sa „Vulović transportom“ – nabrajao je Matović.

On je pozvao sve građane da u suboru 19. januara u 18.00 časova dođu na Trg Jovana Sarića sa pištaljkom u rukama, jer je, kako je rekao, „vreme da ovu državu ostavimo svojoj deci“:

- Ova zemlja ne pripada nijednom političaru i zemlja je u kojoj naša deca ne treba da zavise od toga da li imaju pravu partijsku knjižicu. Našoj deci budućnost treba da zavisi isključivo od toga koju su školu završili i da li su kvalifikovani za posao, a između izbora oni ne treba da razmišljaju o strankama. Naša deca treba da ostanu u Kraljevu, a ne da uče strane jezike i da gledaju da odavde beže glavom bez obzira. Želimo da promenimo nakaradan sistem, da vratimo institucije u službu naroda, da promenimo izborni zakon po kojem ćemo birati ljude, a ne stranke i koji će građanima omogućiti da za poslanike biraju one koji vrede, a ne da budu nametnuti – poručio je Matović.

On je dodao da „poučeni iskustvima sa prethodnih protesta nisu zvali druge opozicione stranke iz Kraljeva“, jer žele da preuzmu odgovornost zato što „sami nemaju nikakve „političke repove“. Imamo, rekli su, "snage da ovaj protest iznesu sami, ali nemaju ništa protiv da se na protestu pojave predstavnici drugih opozicipnih stranaka u svojstvu građana“.

Na protestu koji neće imati stranačka obeležja će, kako je najavljeno, govoriti i Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata. Što se broja građana tiče koji će izaći na protest, u ovom udruženju ističu da je primer iz Kragujevca pokazao da je na prvom protestu bilo oko hiljadu ljudi, a već na sledećem deset puta više, pa nešto slično, kako su naveli, očekuju i u Kraljevu. Novi protest u Kraljevu će, kako je danas najavljeno, biti održan 26. januara.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Bilo je krajnje vreme. Dolazim
  • Ime: Stanar
 • Gost - mIlutIN

  Gost - mIlutIN

  Ja bih se zaista odazvao kada bi ovaj Matović pravio protest u Popovićima, ali grad neka ostavi koji ga bolje razumeju.
  • Ime: mIlutIN
  • Gost - Lokalac bez fronta

   Gost - Lokalac bez fronta

   Sine, ti se vrati odakle si došo, a Kraljevo ostavi nama pravim Kraljevćanima!
   Popovići su Kraljevo, a Priština nije!
   • Ime: Lokalac bez fronta