Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

20. januar 2019.

Nekoliko stotina građana nezadovoljnih aktuelnom vlašću okupilo se sinoć u Kraljevu na prvom protestu koji je pod parolom „Jedan od pet miliona“ organizovalo udruženje „Starosedoci Kraljeva i okoline“

Na Trgu Jovana Sarića, sinoć je nekoliko stotina građana Kraljeva, u organizaciji udruženja „Starosedoci Kraljeva i okoline“, okupio protestni skup pod nazivom „Jedan od pet miliona“, posle kojeg su krenuli u protestnu šetnju.

„Ne želimo da budemo građani drugog reda, zato što nemamo njihove partijske knjižice“, poručio je na protestu „kojim se i Kraljevo pridružilo događajima organizovanim pod istom parolom širom Srbije, Ivan Matović, predsednik „Starosedelaca Kraljeva i okoline“, udruženja koje je bilo organizator skupa. On je istakao važnost postojanja slobode medija koje, kako je rekao, u Srbiji danas nema.

- Nadam se da ćemo osloboditi medije i dobiti fer izbore – poručio je on.

Prvi put od početka demonstracija u Beogradu i ostalim gradovima u Srbiji, u Kraljevu su se pojavili članovi Vojnog sindikata Srbije, a Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije, istako je kako niko od onih koji protestuju nema pučističke namere, kako im neki pripisuju:

- Najveće oružje u Srbiji danas treba da budu olovka i dijalog, ali dijaloga nema i zato smo mi naterani da izlazimo na ulicu da se protiv toga pobunimo – rekao je natić, dodjući da članovi Vonog sindikata nikada neće zloupotrebiti svoju uniformu, niti zastavu.

Antić je poručio i da njihovo uključivanje u proteste ne predstavlja podršku bilo kojoj političkoj opciji već, kako je naglasio - "obespravljenom narodu".

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Konačno i mi da se pokrenemo. Ponosan sam na svoj grad, nadam se da će nas biti mnogo više sledeće subote. Grudva je sve veća i pretvara se u lavinu promena !
  • Ime: Stanar
 • Gost - Petko

  Gost - Petko

  Auu... Koliko ih... Dal ih ima 200? 
  • Ime: Petko