Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

31. januar 2019.

Većnici u Kraljevu danas su se, između ostalog, saglasili oko izmena programa poslovanja „Toplane“, neophodnim za izvođenje infrastrukturnih radova na lokaciji u Ribnici namenjenoj za izgradnju stanova za snage bezbednosti

Četrdeset tri tačke dnevnog reda, urbanistički planovi, godišnji programi poslovanja JKP „Čistoća“ i „Putevi“ Pravilnik Centra lokalnih usluga u Kraljevu, žalbe građana, sve to danas je bilo na tapetu sednice Gradskog veča u Kraljevu..

Većnici su utvrdili predlog rešenja o saglasnosti na izmenu i dopunu Programa poslovanja kraljevačke „Toplane“ Kraljevo za ovu godinu. Najpre je Nadzorni odbor „Toplane“ juče doneo Odluku o izmeni programa kako bi omogućio infrastrukturne radove u Ribnici.

- Oni su neophodni za dobijanje lokacijskih uslova, a kasnije i građevinske dozvole za izgradnju stanova za snage bezbednosti u Ribnici, gde će ove godine biti započeta gradnja više od 200 stanova za pripadnike vojske, policije, BIA, Okružnog zatvora, sudske straže i Ministarstva pravde pojasnio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Na današnjoj sednici donet je i zaključak kojim se skupštini predlaže da usvoji izveštaj o radu Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Kraljeva za prošlu godinu. Na sednici je predsednik užeg saziva ovog Saveta Nenad Marković izrazio nezadovoljstvo što novac koji je prošle godine u Kraljevu opredeljen za postavljanje video kamera nije utrošen, jer se radilo o proceduri koja je duga, ali da treba očekivati da će ove godine započeti taj proces.

- Ne radi se o proceduri koja je duga, jer je proistekla iz bilo koje odluke bilo kog organa Gradske uprave grada Kraljeva, već se radi o sredstvima donatora koja sejedinicama lokalne samouprave upućuje preko Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave odnosno. Zbog preduge i složene procedure, novac nije obezbeđen u prethodnoj godini, ali ga očekujemo u ovoj - rekao je Terzić.

Kraljevo je grad koji je prvi počeo da obezbeđuje sedišta za novorođenu decu za šta je novac obezbeđivan preko Saveta za bezbednost saobraćaja.

Veliki broj gradova i opština je potom nastojao da iskoristi kraljevački model, a mi smo smatrali da je novac bilo neophodno opredeliti i u druge svrhe. Ove godine, s obzirom na to da već tri godine nismo delili sedišta, smatramo da je neophodno opredeliti novac i za ove namene. U okviru sredstava koja smo obezbedili preko Saveta za bezbednost saobraćaja, predviđena je i izgradnja zvučnih semafora kako bi slabovidim licima bilo omogućeno da pređu ulicu bez ikakvih problema -  rekao je Terzić.

 Danas je donet i Pravilnik o uslovima obezbeđivanja i pružanja usluge lični pratilac deteta. Sredstva koja se obezbeđuju za ličnog pratioca proizilaze iz budžeta Republike Srbije, a grad je dužan da obezbedi novac za zarade i druge materijalne troškove, za rad Centra lokalnih usluga.

- To podrazumeva da grad obezbedi prostor kako bi mogli da angažujemo one osobe koje će pomoći ovoj deci. Učešće građana se meri u odnosu na njihova primanja, a država će obezbediti najveći deo sredstava koji je neophodan kako bi ova deca imala lične pratioce - objasnio je gradonačelnik Kraljeva.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Kraljevački talog. Dobrano porazmislite gde i šta ćete kada vam izmaknemo te kožne fotelje.
  • Ime: Stanar
 • Gost - miko

  Gost - miko

  Kada ce Tavnik dobiti vodu ? Dokle više...? Imate li obraza...? A nije da ne znate za problem...!
  • Ime: miko