Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

5. februar 2019.

Dvadesetak mladih u Kraljevu danas je potpisalo pristupnice SNS, a to je samo trećina broja studenata ili svršenih visokoškolaca koji su nam se priključili za nekoliko meseci, istakao je Nebojša Simović, prvi čovek kraljevačkih naprednjaka

Više od 60 mladih ljudi koji su završili fakultete ili još uvek studiraju postali su naši članovi tokom poslednjih nekoliko meseci, zato što su prepoznali da je politika predsednika Aleksandra Vučića, politika razvoja i stvaranja moderne Srbije, politika koja se bavi investicijama i programima – ocenio je na današnjoj koneferenciji za novinare u sedištu Gradskog odbora SNS u Kraljevu, predsednik Gradskog odbora Nebojša Simović.

- To je politika koja otvara auto-puteve, fabrike, bolnice, škole, obdaništa. Kraljevo je u toj politici pronašlo svoje mesto, pre svega, zahvaljujući angažovanju i brizi Aleksandra Vučića da posle, čak 35 ili 40 godina, naš grad dobije dve investicije, tursku fabriku Tay grupe i kompanije „Leoni“ – poručio je Simović.

On se pohvalio da će se sredinom 2019. godine, „krenuti sa otvaranjem civilnog aerodroma, jer su u toku proceduralne pripreme, saglasnosti i dozvole“:

- U narednom periodu jedan broj Kraljevčana i Čačana otići će na obuku i naći svoje mesto na civilnom aerodromu u čijem su okruženju skijaški centri, banje i duhovni centri, zbog kojih će mnogi dolaziti da posete naš okrug. Strateška investicija je i izgradnja autoputa, povezivanje Koridora 10 i 11 – istakao je Simović.

SNS će, dodao je, nastaviti da se bavi izgradnjom Kraljeva:

- Nećemo kao pojedine stranke naše građane deliti na starosedeoce, na one koji su došli iz Prizrena, Peći i Prištine, Tutina, Sjenice, raseljene ili izbeglice. Ovo je i njihov grad, zajedo ćemo živeti i stvarati – poručio je prvi čovek kraljevačkih naprednjaka.

Naprednjaci će, nastavio je, politički život, voditi u okviru institucija i stranke, a ne na ulici.

- Nećemo kao kod opozicije da ulica bude i sudija i tužilac, a njih bih zamolio da najpre u svojim redovima prozovu ljude koji su pripadali Demokratskoj stranci koja je zatvarala fabrike, opljačkala banke, one koji su u Magnohrom doveli „investitora“ koji je posekao peći i zatvorio Magnohrom, a slično se desilo i sa Fabrikom vagona i drugim preduzećima, zbog čega i danas plaćamo dugove – rekao je Simović, poručujući da će SNS u Kraljevu „završiti Trg srpskih ratnika, atletski stadion, krenuti sa projektom zatvorenog bazena, rekonstruisati zelenu pijacu, koja će biti jedna od najlepših u Srbiji“.

On je izrazio nadu da će SNS zbog toga imati sa čime da izađe pred građane kada budu raspisani izbori:

 - I sve to po zakonu koji je sadašnja opozicija donela 2012. godine i po kojima smo ih već nekoliko puta pobeđivali, ne zato što smo bahati i neuviđavni, već zato što nas narod želi – istakao je predsednik Gradskog odbora SNS u Kraljevu.

Vladimir Baralić, predsednik omladine SNS rekao je da su mladi naprednjaci u Kraljevu bitno uticali na dobre izborne rezultate stranke i da su bilu učesnici mnogih akcija kada su to situacije od njih zahtevale, svuda učestvujući volonterski i pomažući građanima.

- Imamo konstatntan priliv mladih ljudi, mahom studenata. Investicije su važne kako bi mladi ostajali u Kraljevu i zemlji. Zadovoljan sam što su prepoznali SNS kao stranku koja brine o njima i njihovoj budućnosti. Oni će zameniti nas koji vodimo omaldinu SNS u Kraljevu već nekoliko godina i siguran sam da će se među njima iskristalistai neki novi predsednik omaldine, kada za to bude došlo vreme – poručio je Baralić.

Na konferenciji za novinare govorio je i Stefan Adžić, predsednik Studentskog parlamenta na Fakutetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu, koji je rekao da se za SNS opredelio zato što je „njegov cilj da učestvuje u povećanju stepena socijalno-društvene odgovornosti i povećanju svesti o omladinskom aktivizmu“.

- Kompanija Leoni dala je zadatak našim studentima da budu radno angažovani i da obavljaju stručnu praksu. Došlo je vreme da Kraljevo ima osnovu da postane studentski grad, zato što dolaze investicije za koje, možda, Kraljevo i okolni gradovi čak neće imati dovoljno kadrova, zbog čega ćemo morati da otvaramo još akademskih institucija – smatra Adžić

Po Statutu SNS, mladi imaju između 18 i 30 godina, a među kraljevačkim naprednjacima sada ima oko 2.500 takvih članova.

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

6 Comments

 • Gost - Kristina

  Gost - Kristina

  I sve bi to bilo super da ne poznajem lično sve te "školovane" i mlade. Koje fakultete i gde završavaju??
  • Ime: Kristina
 • Gost - Dragan

  Gost - Dragan

 • Gost - Dragan Vukadinović

  Gost - Dragan Vukadinović

  Dovoljno je pogledati face tih ''uzdanica'' SNS i videti da se i te kako stide toga što rade, ali očigledno misle da se ne može drugačije doći do posla ili neke druge sitne koristi. Valjda će i oni, pre ili kasnije, shvatiti da su prodali svoju budućnost i budućnost svoje dece. Nažalost, za to vreme dok se oni ne opamete Srbija će i dalje nazadovati u svakom pogledu.
  • Ime: Dragan Vukadinović
  • Gost - Vasilije

   Gost - Vasilije

   Jeste. Tu si u pravu. A šta ste vi radili dok ste bili vlast? Isto to, samo sa malo više elegancije. Sad bi opet da jašite ovaj jadni narod i da vratite tenk, bože me oprosti budale
   • Ime: Vasilije
 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Studentima stipendija i posao a njima, SNSu, novi članovi koji će na sva usta i za sve pare morati da blate svoje kolege i sugrađane da bi zadržali stipendije koje im je partija obezbedila.                                                                         Lokalni SNS šerif pominje one koji su prodali i upropastili fabrike u Kraljevu a ne kaže da ti lopovi čine danas njegovu SNS bulumentu u Kraljevu  i oni petkom ne šetaju našim ulicama. 
  • Ime: Stanar
 • Gost - Očito

  Gost - Očito

  Eto šta je bezgranična  ljubav prema ideologiji!
  Do poslednje nade u zaposlenje preko veze.
  • Ime: Očito