Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

8. februar 2019.

Govor držim u ime svih mladih koji vole svoj grad, koji žive ovde i koji ne žele, ali moraju svoj grad da napuste“, poručila je večeras u Kraljevu na četvrtom po redu protestu „Jedan od pet miliona“, studentkinja Tamara Korać

Mladi u Kraljevu nemaju perspektivu, poruka je sa večerašnjeg protesta „Jedan od pet miliona“, koji je četvrti put održan u Kraljevu na Trgu Jovana Sarića, posle čega su građani krenuli u protestnu šetnju.

Tamara Korać, studentkinja Pravnog fakulteta naglasila je da govori i u ime svojih prijatelja „koji su kilometrima daleko od domovine i u ime onih koji teška srca oakuju svoje kofere“:

- Da li je moguće da država dozvoli da budemo zemlja iz koje mnogobrojni stručnjaci oldaze, dok mi sedimo skrštenih ruku, u tišini, ne pokušavajući da tome stanemo na put?

Do kada će naši roditelji, dodala je, da se pitaju da li će imati novca da se prehrane do kraja meseca.

- Mi ih posmatramo bespomoćno, jer ne vidimo način na koji možemo da im pomognemo. Zar da se svaki put sve lomi na nama mladima.Državom upravljaju ljudi koje ne zanima naša patnja; zanima ih samo njihova lična korist i bogaćenje na tuđoj nesreći – poručila je Koraćeva, ističući da „mladi ne žele da budu pijuni na šahovskoj tabli.

Njen govor bio je propraćen zvucima odobravanja učesnika protesta.

- Nama treba neko novi, ko će ovu zemlju da dovede do procvata; zato sa ovog mesta poručujemo – ne idemo nigde! Mi smo tu i borimo se za bolje sutra za nas mlade – kazala je u svom govoru studentkinja Tamara Korać.

Učesnici protesta u večerašnjoj šetnji obišli su tzv. „Terzića semafor“ u Karađorđevoj ulici kod skretanja za Glavčićev most, nazvan tako zbog toga što ga je otvorio gradonačelnik Kraljeva krajem 2016. godine i nadvožnjak u Ulici Zelena Gora, za čiju su rekonstrukciju probijeni svi rokovi, a saobraćajne gužve na raskrsnici svakodnevne. Protestna šetnja završena je po povratku na Trg Jovana Sarića.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

6 Comments

 • Gost - Srednjoskolac

  Gost - Srednjoskolac

  Ja nemam neke posebne licne probleme. Ali imam drugaricu koju je napao pas i ujeo za ruku, ciji vlasnik ima "veze" pa je tako opasan pas pusten na slobodi (lokacija Jarcujak).
  Savet za protestante je  da trazite realne(manje) i odmah ostarive zahteve.
  Po mom misljenju, ovaj problem da mladi odlaze iz Srbije nije resiv preko noci. Zato vi predlozite resenja.
  • Ime: Srednjoskolac
 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Gledajući koliko nas šeta u Kraljevu neko bi mogao da stekne utisak da se ovde lepo živi, na ulicu nećete a da kukate hoćete, dragi sugrađani ?! Gledate nas sa svojih prozora i terasa, bodrite i podržavate sa distance i očekujete da se neko drugi bori za vas i vašu decu. Verujte mi, mnogo će biti učinkovitije da nam se od narednog petka pridružite pa da se zajedno borimo za sve nas i svu našu decu.
  • Ime: Stanar
 • Gost - Boban

  Gost - Boban

  Važno je da Sreten, Milišić, Šljivić, onaj iz Dinkićevog G- x, i mnooogi drugi iz SNS, nisu potrošeni i ne reklamiraju samo sebe.  Oni bi, po Goranovom merilu, trebalo da su ruinirani i neupotrebljivi. Je l tako?
  • Ime: Boban
  • Gost - Sreten Žujkić

   Gost - Sreten Žujkić

   LF nije opozicija. Oni su žuta patka.
   • Ime: Sreten Žujkić
 • Gost - Goran

  Gost - Goran

  Podrška mladim ljudima. Dovedite mlade ljhude da govore i da predlažu. Ovo je njihov grad. A ne da Kraljevo bude poznato po potrošenim  momcima u godinama iz nekakvog fronta koji reklamiraju samo sebe.
  • Ime: Goran
  • Gost - Bane

   Gost - Bane

   Lako je predlagati i govoriti ..treba ZNATI i raditi...par godina  u vlasti imaš uglavnom mlade ljude i ?
   • Ime: Bane