Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

11. februar 2019.

Na tapetu planirani programi rada i finansijski planovi kraljevačkih ustanova, predlog o povećanju ekonomske cene vrtića sa 21.000 na 24.000 dinara (roditelji plaćaju 20 odsto ove cene), predlozi o saradnji sa gradovima u Americi i Kini

Na današnjoj sednici Gradskog veća u Kraljevu razmatrani su programi rada sa finansijskim planom ustanova čiji je grad osnivač. Izuzeta je jedino tačka dnevnog reda koja se odnosila na Turističku organizaciju Kraljevo, jer su na konsultacijama, koje su uobičajeno održane pre same sednice, većnici smatrali da bi bilo neophodno usvojiti još jednu programsku aktivnost. Zbog toga će, kako je objašnjeno, Upravni odbor Turističke organizacije još jednom zasedati, a plan ove ustanove biće spreman za narednu sednicu Gradskog veća, a potom će se naći i pred odbornicima.

Ako se na narednoj sednici gradske skupštine, sa odlukom većnika slože i odbornici, ekonomska cena boravka dece u Predškolskoj ustanovi „Olga Jovičić Rita“ poskupeće sa oko 21.000 dinara na oko 24.000 dinara.

- Roditelji dece će, kao i do sada, plaćati 20 odsto ekonomske cene, tj. oko 4.900 dinara, a 80 odsto grad, što znači da veći teret poskupljenja ide na teret gradskog budžeta, nego roditelja – pojasnio je nakon sednice Gradskog veća gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Većnici su doneli zaključke kojim se utvrđuju predlozi odluka o uspostavljanju saradnje između Kraljeva i grada Južnog Juklida u američkoj Saveznoj Državi Ohajo, kao i grada Đilina iz istoimene provincije u Narodnoj Republici Kini.

Danas je usvojena i saglasnost JKP „Vodovod“ za izvođenje radova na rekonstrukciji vodovodne mreže i izvođenje radova na rekonstrukciji atmosferske kanalizacione mreže u Dositejevoj ulici, kao i za nabavku i postavljanje vertikalne signalizacije i saobraćajne opreme u toku izvođenja radova vezanih za projekat Urbana regeneracija Dodsitejeve ulice.

Na prethodnoj sednici Gradskog veća razmatrana su rasporedna rešenja za primarnu zdravstvenu zaštitu koja se nalazi u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, i za socijalnu zaštitu, a na današnjoj sednici su razmatrana rasporedna rešenje za tekuće i kapitalne transfere ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja na teritoriji grada Kraljeva.

- S obzirom na finansijska sredstva kojima raspolažemo, mislim da ćemo uspeti da u ovoj godini rešimo probleme dece u nekoliko osnovnih i srednjih škola. Ove godine nas očekuje rekonstrukcija zgrade ESTŠ „Nikola Tesla“, za šta smo udružili sredstva sa Republikom Srbijom, Ministarstvom rudarstva i energetike, što je dobar pokazatelj saradnje grada sa Republikom. Đaci ove škole će decenijama moći da uživaju u prostoru koji će biti neuporedivo bolji – rekao je gradonačelnik Kraljeva. Terzić i podsetio da je grad sarađivao sa Nemačkom razvojnom bankom u okviru KfW projekta i sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kada je u rekonstrukciju Mašinsko tehničke škole „14. oktobar“ uloženo 60.000.000 dinara.

On je izneo očekivanje da će, zahvaljujući udruživanju sredstava iz gradskog budžeta sa različitim ministarstvima ustanovama i donatorima za nekoliko godina deca u Kraljevu ići u škole u kojima će uslovi za učenje i rad biti mnogo bolji.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

4 Comments

 • Gost - Milan!

  Gost - Milan!

  Teret poskupljenja ide na teret gradskog budžeta, nego roditelja –  a budžet se puni od strane građana,npr uvedeš ponovo ekološku taksu !
  • Ime: Milan!
 • Gost - Sasa

  Gost - Sasa

  Bas me briga da li je predsednik opstine iz SNS ili mozda iz redova protestantske crkve ali pored problema centra grada i nadvoznjaka kod male pijace uspostavljanje saradnje sa Amerima i Kinezima je debilizam.
  • Ime: Sasa
 • Gost - ljubisa

  Gost - ljubisa

  ova saradnja sa kineskim i američkim gradovima podrazumeva definisanje troškova za put gradonačelnika na pomenute destinacije. Prema tome većnici su odmah mogli da pristupe UOBIČAJENOM REBALANSU BUDZETA kako bi gradonačelnik mogao da putuje...ranije je vodio podmladak SNSa a sad vce verovatno suprugu
  • Ime: ljubisa
 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Baš fino, neko će do Amerike a neko, Boga mi i do Kine a sve to neko mora i da plati.
  • Ime: Stanar