Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

12. jun 2016.

Protestna šetnja završena ispred zgrade Vlade na koju su učesnici protesta bacali rolne toalet papira, poručujući „Videćemo se opet

 

Tačno 45 dana od noćnog rušenja objekata u Savamali tokom izborne noći, u Beogradu je, ispred Skupštine grada Beograda, održan treći protest na koji je građane pozvala Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“. Učesnici protesta su na prethodnim okupljanjima tražili odgovore vlasti, a sada su organizatori protesta sa bine poručili da ih više ne interesuju odgovori, već odgovornost vlasti. Osim ostavke gradonačelnika Beograda Siniše Malog, traže i ostavku Aleksandra Vučića, mandatara i budućeg premijera.

Reditelj Janko Baljak poručio je sa bine građanima da Beograd ponovo liči na sebe i da u njemu prepoznaje duh studentskih pokreta devedesetih.

„Svaka premijerova konferencija za štampu na kojoj se „svađa sam sa sobom“ je najbolji promotivni spot da nas na ovim protestima bude sve više“, poručio je Baljak.

Bivši sudija Vrhovnog suda Srbije Zoran Ivošević, koji je podržao ulesnike protesta, smatra da je, u noći dok su bageri rušeli u centru Beograda, na nekoliko sati bila suspendovana vladavina prava.

„Tamo gde vladavine prava nema, vladaju ljudi na vlasti, sa fantomkama ili bez njih, sasvim je svejedno“, rekao je Ivošević.

On je podsetio da je mandatar Vučić za rušenje u Savamali okrivio vrh gradske vlasti u Beogradu, ali da taj vrh ne može da upravlja policijom.

„Vučićevo priznanje tuđe greške nije delotvorno, a krajnje je vreme da građani dobiju odgovor na pitanje ko su rušitelji i zašto se čuva njihov identitet“, ocenio je bivši sudija Vrhovnog suda.

Protestna šetnja završena je ispred zgrade Vlade na koju su učesnici protesta bacali rolne toalet papira, poručujući da „Beograd nije grad iz kojeg se ide, več – koji se budi“ i „Videćemo se opet“.

Aktivisti Lokalnog fronta iz Kraljeva i ovaj put su bili učesnici protesta, sa prepoznatljivim obeležjima ovog pokreta: crnim majicama sa žutom logo-štampom i zastavom.

 

Procene broja učesnika protesta različite su i kreću se od nekoliko hiljada do 20.000 ljudi. 

foto: printscreen 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments