Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

22. februar 2019.

„Mislim da su Kraljevo i vaš aerodrom svetski prvak po broju svečanih otvaranja“, rekao je večeras na protestnom okupljanju građana koji ne podržavaju aktuelnu vlast, samostalni narodni poslanik Đorđe Vukadinović

Šesto po redu okupljanje u Kraljevu pod nazivom „Jedan od pet miliona“, učesnici protesta nazvali su „protestom protiv okupacije“, aludirajući na činjenicu da je Kraljevo danas bilo deo kampanje „Budućnost Srbije“, tokom koje je predsednik Srbije obišao Raški okrug, a večeras u staroj hali sportova i govorio obećavajući bolje dane za grad na Ibru.

Večerašnji protest na Trgu Jovana Sarića počeo je u 20, časova, a ne kao što je bilo uobičajeno u 18 časova, ali se oko 80 učesnika protesta okupio već u 18 časova ispred prostorija Udruženja starosedelaca Kraljeva i okoline koje je proteste u Kraljevu pokrenulo, ali više nije organizator zbog, kako su naveli, želje da na protest izađu i oni koji njih ne podržavaju, a jesu protiv aktuelne vlasti.

Pre protestne šetnje govorio je samostalni narodni poslanik Đorđe Vukadinović koji je na današnje najave da će na aerodrom u Lađevcima uskoro početi da sleću i civilni avioni, rekao da on nije bio u prilici da dođe avionom.

- Mislim da su Kraljevo i aerodrom u Lađevcima svetski prvaci po broju svečanih otvaranja. Biće ih, verovatno, još nekoliko dok ne bude zaista otvoren, ako ikada i bude. Oni otvaraju jedino staze i parking za bicikle, semafore i liftove i to je manje-više sve što otvaraju, ako izuzmemo uspešno otvaranje državne kase, fondova i tendera – istakao je Vukadinović koji je i urednik sajta Nova srpska politička misao.

Okupljenima se obratio i Dragoslav Šumarac, nekadašnji ministar građevinarstva u vladi Zorana Đinđića, koji je ocenio da je u Srbiji sve u rukama jednog čoveka.

- Institucije sistema su urušene, nezavisni mediji gotovo da i ne postoje, pravosuđe je zgaženo, univerzitet uspavan. Mladi odlaze, narod jedva preživljava, jedva sastavljajući kraj sa krajem – ocenio je Šumarac.   

Učesnici protesta su potom krenuli u šetnju ulicama Cara Lazara, Vojvode Putnika, IV kraljevačkog bataljona, da bi se opet vratili na trg sa kojeg su i krenuli u protestnu šetnju.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments