Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

22. februar 2019.

Ugovor o korišćenju dela aerodroma „Morava” u Lađevcima za civilni, a ne samo vojni saobraćaj, u Kraljevu su potpisali ministar odbrane Aleksandar Vulin i direktor Aerodroma Srbije Zoran Pavlović

Potpisivanju ugovora u Kraljevu prisustvovala je i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović koja je sa direktorom Aerodroma Srbije Zoranom Pavlovićem potpisala Ugovor o nenovčanom ulogu Republike Srbije u privredno društvo Aerodromi Srbije.

- Potpisivanje ugovora je velika stvar za Kraljevo, koje je konačno dobilo pravu vezu sa svetom - ocenio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. On je naveo da će vojni deo aerodroma Morava ostati u funkciji očuvanja bezbednosti.

- Otvaranje dela aerodroma „Morava” za civilni saobraćaj stvara veliku perspektivu za Kraljevo i za Srbiju i mogućnost da svetu pokažemo naše manastire, da razvijamo verski turizam i ekonomiju.

Prema rečima gradonačelnika Kraljeva dr Predrag Terzića, potpisivanje ovog ugovora nije velika stvar samo za Kraljevo, već i za Raški, Moravički i Šumadijski okrug i dodao:

- To će omogućiti turistima da obilaze manastire Žiču i Studeniua, Maglič, a poljoprivrednici će moći da izvoze voće i povrće.u evropske zemlje, a mladi ljudi iz Kraljeva konačno će moći da putuju iz svog grada. Ovo je naš prozor u svet, san koji su sanjale generacije Kraljevčana.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Stanar

    Gost - Stanar

    Ovo će biti još jedno unizu otvaranja aerodrUma, opet se nekako sve dogadja pred izbore, no, biće još izbora a i otvaranja.
    • Ime: Stanar