Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

27. februar 2019.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, obišla je sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom aerodrom “Morava” i (ponovo) obećala da će sa "Morave" na Vidovdan poleteti prvi civilni avion 

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović zahvalila se Ministarstvu odbrane na zajedničkom radu da se aerodrom „Morava“ osposobi i za civilni saobraćaj.

- Očekujemo da sve bude spremno i da 28. juna aerodrom bude operativan, da avioni tipa „boing 737“ mogu da polete i slete, a u narednom periodu bavićemo se i razvojem kargo centra – obećala je ministarka.

Po pribavljanju svih neophodnih sertifikata, kako je objasnila, aerodrom u Kraljevu, posle beogradskog i niškog, biće treći međunarodni aerodrom u Srbiji.

- Nisam to ranije rekla ministru odbrane Aleksandru Vulinu, ali – evo, sad mu kažem, naš predlog jeste da se povodom početka rada organizuje i aero-miting. Želimo da pokažemo građanima koliko Vlada Srbije ulaže u infrastrukturu kako bi svaki deo Srbije bio dobro povezan – pojasnila je ministarka.

Pogledajte njenu današnju izjavu:

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da su građani Kraljeva dugo čekali da aerodrom počne da radi, ali da Vlada Srbije ispunjava obećanja i da je predsednik Srbije instistirao na tome da aerodrom “Morava” bude otvoren i spreman i za civilni saobraćaj.

- Kraljevo će se bolje povezati sa svetom, a svet će moći da upozna Kraljevo. Istovremeno, ovde će ostati 98. vazduhoplovna brigada, koja će čuvati nebo iznad Srbije - rekao je Vulin.

Ministri Zorana Mihajlović i Aleksandar Vulin prisustvovali su i potpisivanju zapisnika o pregledu i stanju nepokretnosti Aerodroma „Morava“, koji su potpisali direktor preduzeća „Aerodromi Srbije“ Zoran Pavlović i komandant 98. vazduhoplovne brigade pukovnik Dejan Vasiljević.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments