Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

Ispričaću vam priču o mladom paru koji je za nekolikoi godina rada uspeo da stekne kuću, stan i da redovno ide na zimovanja i letovanja, ali – u Norveškoj, hajde da se izborimo za takvu Srbijiu, jedna je od poruka sa večerašnjeg protesta

Kraljevo po osmi put jasno kaže da neće dozvoliti dalje urušavanje i nestajanje svega do čega nam je stalo, nema predaje, nema odustajanja, želimo i ostaćemo u našem gradu u kojem ćemo stvoriti uslove za normalan i bolji život“, poručio je večeras mladi Kraljevčanin Petar Nikolić na protestu „1 od pet miliona“, osmom po redu koji je održan na Trgu Jovana Sarića u Kraljevu.

Učesnike protetsa pozdravila je i Miroslava Ružičić, diplomirani inženjer arhitekture koja je istakla da na Dan žena treba podsetiti na njihovu borbu za ravnopravnost i na to da, kako je rekla, "žene ne obećavaju, već rade, i pored svih problema sa kojima se suočavaju u životu".

Pogledajte kadrove sa večerašnjeg protesta: 

- U Srbiji postoji zabrinjavajući stepen diskriminacije žena, nemaju iste zarade, koje su, kao i penzije manje od zarada i penzija muškaraca za 15 do 30 procenata,, raste i stepen nasilja nad ženama. Zato nećemo biti pasivne i nećemo se miriti sa lošom politikom naših loših političara na vlasti – poručila je Ružičić.

Najmlađi govornik od početka održavanja protesta u Kraljevu večeras je bio Luka Krkotić, 20-godišnjak iz Kragujevca koji je, kako je rekao, poželeo da prisutnima ispriča priču o mladom, fakultetski obrazovanom paru:

- Po završenom fakultetu i nekoliko godina rada uspeli su da kupe kuću, stan i da redovno idu na letovanja i zimovanja, sve to – ali u Norveškoj, zašto to ne bi moglo i u Srbiji, hajde da se izborimo za takvu Srbiju – rekao je Krkotić.

Govor Krkotića: 

On je dodao da ništa nije uzalud i da će svi koji se bore protiv sistema uvek moći jedni druge da pogledaju u oči i da kažu da su pokušali, jer „onaj koji ne pokuša možda izgubi, ali onaj koji ne pokuša, več je izgubio“.

Učesnike protesta „1 od 5 iliona“ Krkotić je pozvao da ne odustaju od potrage za, kako je rekao, slobodom i pravdom.

Posle govora, učesnici protesta krenuli su sa Trga Jovana Sarića u protestnu šetnju kraljevačkim ulicama, a novo viđenje zakazali za petak 15. mart u 18 časova, ponovo na Trgu Jovana Sarića.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Granicar

    Gost - Granicar

    Odreknite se javno ili sledece nedelje zovite i Ugljanina da vam odrzi govor.
    • Ime: Granicar