Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

10. mart 2019.

Mladi košarkaši - pioniri kraljevačke „Sloge“, čiji je trener nekadapnji košarkaš ovog kluba Vladimir Dašić, danas nisu uspeli da uđu na teritoriju KiM; "To je novi udar Prištine koja sada zabranjuje i da se mladi bave sportom", ocenjuje direktor Kancelarije za KiM

Na jednoj od društvenih mreža, Vladimir Dašić, nekadašnji košarkaš KK „Sloga“ iz Kraljeva, koji je sada trener pionira ovog kluba, danas je napisao:

Da se više ne lažemo. Ovo što sam doživeo danas sa pionirima KK Sloga da ne mogu da uđem na Kosovo bez dozvole ministarstva Kosova je bruka i moj najveći poraz u životu. Morao sam da vratim decu u Kraljevo. O čemu više pričamo. Ovo je prava istina“, napisao je Dašić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da je odluka prištinskih vlasti da se mladim košarkašima Sloge iz Kraljeva zabrani ulazak na Kosovo "anticivilizacijski, gnusan i svakog prezira vredan postupak" zbog kojeg međunarodna zajednica treba da reaguje.

"Nema nikakvog opravdanja za ovakav udar Prištine na slobodu kretanja, koja sada zabranjuje i da se mladi bave sportom i slobodno putuju", naveo je Đurić u saopštenju.

On je zatražio od međunarodne zajednice da reaguje, jer nije u pitanju samo kršenje sporazuma i obaveza, već, kako je naveo, takvo "iživljavanje više nema veze sa zdravim razumom".

Đurić je upozorio odgovorne u prištinskim institucijama na krivičnu odgovornost zbog ovakvog ponašanja i posledice koje u budućnosti mogu da snose.

„Ispitaćemo ko je, po imenu i prezimenu, odgovoran za ovakvo ponašanje prema sportistima i deci, a posledice bi mogle da uslede i izvan granica Srbije", naveo je Đurić.

Reagovali su i predstavnici Srpske liste, koji su naveli da je "opšte poznata činjenica da se sportski dogajaji nisu zabranjivali ni za vreme direktnih sukoba".

Prema njihovom mišljenju "Albanci, kojima su puna usta prava na slobodu kretanja, pokazali su na delu koliko poštuju to pravo kada su Srbi u pitanju i sporazum koji su potpisali u Briselu". Zato su zatražili od rukovodstva u Beogradu da obaveste međunarodne predstavnike i najozbijnije razmisle o primeni recipročnih mera.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Dragutin

  Gost - Dragutin

  Pa Dragane, Kosovo je naša teritoriaj, a Srbija nije albanska...
  • Ime: Dragutin
 • Gost - Dragan Vukadinović

  Gost - Dragan Vukadinović

  Marko Đurić i njegovi saradnici su izgleda zaboravili da je svojevremeno, prošle godine, Srbija zabranila ulazak rukometne juniorske reprezentacije Kosova i karate reprezantice Kosova na teritoriju Srbije i učestvovanje na takmičenjima. Dakle, kada mi zabranjujemo, to je u redu, a kada Kosovo zabranjuje, to je ''anticivilizacijski, gnusan i svakog prezira vredan postupak''. Ponekada se treba prvo pogledati u ogledalu, pa tek onda komentarisati tuđe postupke.
  • Ime: Dragan Vukadinović