Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

15. mart 2019.

Posle protestne šetnje u kojoj su učesnici protesta „1 od 5 miliona“ u Ulici Cara Lazara trakama oblepili ulaz u RTV Kraljevo, saopštenjem se oglasila ova medijska kuća navodeći da je to ’napad na privatnu imovinu i na slobodu govora’

U saopštenju regionalne RTV Kraljevo pročitanom u informativnoj emisiji „Danas“, navodi se da je tokom protesta "Jedan od pet milona" u Kraljevu, prilikom ulične šetnje u ulici Cara Lazara 44, meta napada i bahatog ponašanja bila i zgrada u kojoj je smeštena regionalna televizija Kraljevo.

Nešto posle 18 časova, kaže se u ovom saopštenju, demonstranti su se namenski zaustavili ispred sedišta Televizije Kraljevo i trakama zatvorili ulaz u zgradu televizije i dodaje:

Sam ulazak i izlazak zaposlenima iz zgrade bio je onemogućen više od 10-tak minuta. Sve vreme demonstranti su uzvikivali parole: “kraljevačka lažovizija”, “lopovi”, “Vučićeva televizija”... Interesantno je da su se vrlo brzo fotografijama na društvenim mrežama pohvalili članovi udruženja građana "Starosedeoci" iz Kraljeva, koji su ovde opozicija. Pitamo se da li se za ovakvu demokratiju zalaže kraljevačka opozicija i da li smatraju da će par nalepnica i traka onemogućiti najstariju regionalnu medijsku kuću da nastavi da informiše svoje građane, kao što je to uvek i činila? Očigledno je da šačica očajnih demonstranata koja pokušava da se petkom okupi, više nema inspiraciju, pa su napadom na našu medijsku kuću pokušali da na ovaj način privuku pažnju na sebe.

Večerašnje ponašanje demonstranata smatramo direktnim napadom na privatnu imovinu i pravo na slobodu govora. Podsećamo da u okviru naše medijske kuće posluju tri medija - list “Ibarske novosti” sa tradicijom dugom 70 godina, Radio Kraljevo postoji 48, a regionalna Televizija Kraljevo 27 godina. Dugogodišnja tradicija RTV Kraljevo I Ibarskih novosti rezultat su predanog rada i zalaganja, blagovremenog i istinitog informisanja, kao i velikog poverenja gledalaca, koji su uvek bili uz ovu kuću i stali više puta u odbranu medijskih sloboda – kaže se u saopštenju zaposlenih u RTV Kraljevo I Ibarske novosti,

Na društvenim mrežama predstavnici UG “Starosedeoci Kraljeva i okoline” podelili su saopštenje RTV Kraljevo uz komentar da je “konačno išao prilog o protestima”.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Stanar

    Gost - Stanar

    Sadašnja RTV Kraljevo je najveća bruka ovog grada.
    • Ime: Stanar