Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

22. mart 2019.

Moramo da sačuvamo decu na ognjištima kako bismo sutra imali sa kim da prošetamo kroz naše malinjake; jer, džaba nama malinjaci i sve livade i šume, ako ne bude naše dece u Srbiji, poruka je sa 10 protesta „1 od 5 miliona“ u Kraljevu

Večerašnji protest na Trgu Jovana sarića u Kraljevu, deseti po redu, ponovo je okupio građane nezadovoljne aktuelnom vlašću, kojima se obratila Slađana Stanković, predstavnica Udruženja malinara, poručujući onima koji proteste Jedan od pet miliona širom Srbije smatraju uzaludnom, da je dostojanstvo sve što je ostalo građanima Srbije i da, ako svakog dana žive u strahu šta će biti sutra, to nije nikakav život. 

Stanković je dodala kako ono što naša država ne shvata i, možda nažalost, nikada neće naučiti – jeste da poštuje rad i muku srpskog seljaka, ali da bez jake poljoprivrede nema jake države.

Zbog toga je, kako je ocenila, potrebno da građani nezadovoljni stanjem u Srbiji, zajedno biju svoje bitke, kako bi uspeli da sačuvaju svoju decu na svojim ognjištima:

- Da sačuvamo decu na ognjištima da sutra imamo sa kim da prošetamo kroz naše malinjake. Jer, džaba nama malinjaci i sve livade i šume, ako ne bude naše dece u ovim selima i ovoj Srbiji – poručila je predstavnica Udruženja malinara.

Kao poljoprivredni proizvođač izrazila je želju da se svi ujedine, kako je rekla, ne samo malinari, kupinari, proizvođači jagoda, zelene salate ili belog luka, već da se svi zajedno borimo za opstanak srpskog sela.

Večerašnja govornica podsetila je da je pre dva meseca predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio dopis svim malinarima u kojem im je poručio da nema ustavna ovlašćenja da rešava sudbinu malinara.

- On se meša u sve u ovoj zemlji, pa tako može da se meša i u sudbinu 250.000 -300.000 malinara, da ne pričamo o svim drugim poljoprivrednim proizvođačima koji su u istoj situaciji kao mi – istakla je Stanković.

U Lučanima je, navela je ona, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović nedavno izjavio da su „malinari dobili ono što im je obećano“:

- Malinari nisu dobili ništa! Malinari su samo iz svojih džepova platili sve ove ekskurzije i sendviče kojima se čašćavaju pojedini građani na piuovanjima po Srbiji – rekla je Stanković, upoznavši prisutne da je pre nekoliko dana održana sednica Radne grupe, posle koje se u medijima pojavila informacija da će proizvođačka cena maline biti 139 dinara.

- Prošle godine „pokupili“ su nam 60 dinara na kilogram malina. Sve je to lepo na papiru, dok pojedina udruženja i „produžene ruke“ Ministarstva poljoprivrede gledaju kako da nas uvedu u novu sezonu branja malina, a na kraju će biti, kako naš narod kaže, „pojeo vuk magarca“ – ocenila je Stanković, posle čijeg govora su učesnici protesta krenuli u desetu po redu šetnju gradskim ulicama, zakazujući novo viđenje za petak 29. mart na istom mestu u 18 časova.

Zanimljivo je da da večerašnji protest pratilo više medija nego prethodnih sedmica, a prvi put je ovaj događaj svojom kamerom pokrila i Radio Televizija Kraljevo. Ulaz u zgradu u kojoj se nalaze prostorije ove medijske kuće, tokom prošlonedeljne protestne šetnje učesnici protesta su oblepili trakama i nalepnicama, što je RTV Kraljevo ocenila kao „bahatost učesnika protesta i napad na privatnu imovinu“.

                            M. M. D.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

4 Comments

 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Opetovaj ograničeni Graničar piše gluposti.
  • Ime: Stanar
 • Gost - Malinar iz Rocevica

  Gost - Malinar iz Rocevica

  Čisto zezanje!Vidim u koloni i Dragana Vukadinovica iz redova žutih koji su nas i doveli tu gde jesmo.sABORCI SU MU U lOKALNOM FRONTU,A GDE SU ONI DA SE PREBROJIMO AKO IH NIJE SRAMOTA.Sadasnja vlast ne valja ništa ali i ovo što šeta nije alternativa
  • Ime: Malinar iz Rocevica
  • Gost - Dragan Vukadinović

   Gost - Dragan Vukadinović

   Prijatelju, kada se budeš oglasio pod pravim imenom i prezimenom, moći ćemo da diskutujemo o bilo čemu. Do tada smatram da si samo kukavica koja laje iz mraka. Biću i na sledećem protestu, pa dođi do mene da porazgovaramo, da čujem šta te muči i da ti odgovorim na sva pitanja koja imaš.
   • Ime: Dragan Vukadinović
 • Gost - Granicar

  Gost - Granicar

  Ovo su izgleda placeni protesti......samo sto organizator ne kupuje sendvice za raju vec svu lovu koju dobiju stave u svoj dzep........po profilu setaca vidim da je lako manipulisati njima.
  • Ime: Granicar