Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

28. mart 2019.

Starosedoci Kraljeva i okoline, u odgovoru na saopštenje RTV Kraljevo pitaju: „Zar je „šačica nesrećnika“, kako nas zovete, i nekoliko nalepnica, nešto o čemu bi trebalo da brine neko kome je savest čista i ko pošteno radi svoj posao?“

Portal Krug objavio je 15. marta saopštenje koje je tog dana pročitano u informativnoj emisiji „Danas“ RTV Kraljevo i „Ibarske novosti“, u kojem je, između ostalog, navedeno da je tokom protesta "Jedan od pet milona" u Kraljevu, prilikom ulične šetnje u ulici Cara Lazara 44, "meta napada i bahatog ponašanja bila i zgrada u kojoj je smeštena regionalna RTV Kraljevo".

Te večeri, tokom protestne šetnje učesnici protesta „1 od 5 miliona“ trakama su oblepili ulaz u RTV Kraljevo, što je ova medijska kuća, ističući da su se ovim potezom, fotografijama na društvenim mrežama „vrlo brzo pohvalili članovi udruženja građana "Starosedeoci" iz Kraljeva“, ocenila kao  „napad na privatnu imovinu i na slobodu govora“.

Udruženje građana Starosedeoci Kraljeva i okoline, pozivajući se na Zakon o javnom informisanju i medijima, uputilo je našoj redakciji svoje reagovanje na saopštenje zaposlenih u RTV Kraljevo i „Ibarskim novostima“ sa zahtevom da taj odgovor objavimo. U odgovoru koji je  potpisao predsednik  Ivan Matović, udruženje se obraća direktorki RTV Kraljevo i „Ibarske novosti“ Violeti Simović, koju nazivaju „apsolutnom gospodaricom kraljevačkog i regionalnog medijskog neba“ čiji je, kako navode, problem što „poistovećuje medij od javnog značaja sa privatnom prćijom“ . Između ostalog, u saopštenju se dodaje:

„ Moglo bi se ignorisati da to radite o svom trošku i zarad svog zadovoljstva. Ali ne radite. U tome je problem. Tu nečasnu aktivnost obavljate našim parama.

Najgore od svega i prelazi sve granice tolerancije je to što stranački razglas (u šta ste pretvorili RTVKV) proglašavate nastavljačem tradicije kojoj su doprineli mnogi čestiti, vrsni i nezaboravni novinari u koje Vi ne spadate, niti ste ikada spadali. Strašno je da sve te ljude i žene, koji su nešto najbolje i najvrednije što je ovaj grad imao, ovako omalovažite Vašom krajnje zlonamernom konstatacijom. Zbog njih, a i nas, tražimo da se javno izvinite svim novinarima «Ibarskih novosti» koji su tamo radili do privatizacije ove medijske kuće i koji sada sa gnušanjem gledaju ono u šta se njihov hram slobodnog novinarstava pretvorio, ne pristajući na poniženje da služe istom gazdi.

A što se samog događaja tiče, pod uslovom da ste bar jednom u životu bili iskreni, sve ste rekli govoreći opet ponajviše o sebi i sopstvenoj nesposobnosti čak i da iskonstruišete laž. Kažete kako je šačica očajnih demonstranata bahato napala privatnu imovinu sa namerom da sa par nalepnica i traka uguši pravo na slobodu govora, sa posebnim akcentom na istinu koju vi nesebično zastupate.

Pa, čemu onda toliko žestina, straha i ogavnih kvalifikacija sa jednog tako uzvišenog mesta pod zaštitom sistema? Zar je šačica nesrećnika i nekoliko nalepnica nešto o čemu bi trebalo da brine neko kome je savest čista i ko pošteno radi svoj posao? Ili će biti da ste ipak lažovizija u kojoj je okupljeno sve ono što ne misli svojom glavom, da napakosti sopstvenom narodu. E, to vam nećemo dozvoliti. Ili to radite od svoje kuće, o sopstvenom trošku i za lično zadovoljstvo i zadovoljenje sebe i svojih šefova, isto onako kako ste se i uspinjali na lestvici uspeha. A što se vaše istine tiče, to je nešto za šta mi nismo nadležni, jer neko ko tako vidi stvari oko sebe trebalo bi da se pogleda u ogledalu, a ne u objektivu“.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Stanar

    Gost - Stanar

    RTV Kraljrvo je sramota za ovaj grad !
    • Ime: Stanar