Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

29. mart 2019.

Pitaju nas ko je vođa, a naš odgovor je da je to svako ko je spreman da stane ispred kordona policije; ko to uradi prvi, samo je prvi među jednakima, poručili su večeras učesnici 11. po redu protesta „1 od 5 miliona“ u Kraljevu

Kraljevo je grad na koji su pale prve bombe 1999. godine, od 78 dana trajanja nemilosrdnog „Milosrdnog anđela“, naš grad je na meti bio 54 dana, a mi se sa tugom sećamo naših sugrađana koji su nastradali“, rekla je otvarajući večerašnji protest „1 od 5 miliona“ Ana Jovičić iz Narodne stranke. Ona je pozvala prisutne da minutom ćutanja svim stradalim odaju poštu, a onda se okupljenima obratila studentkinja Tara Popović.

- Pitaju nas ko je danas vođa protesta u Srbiji, u Kraljevu. Naš odgovor je da je to svako ko je spreman da stane ispred kordona policije, a ko to uradi prvi – taj je prvi među jednakima. Svako od nas je vođa protesta – rekla je Popović, naglasivši da je Aleksandar Vučić taj koji ih svakog dana motiviše za proteste.

 

 

U svom govoru ona je istakla da se učesnici protesta bore protov nedostatka slobode i pravde i rešenošću da pobeđuju istinom koju, kako je rekla, traže na ulici, u borbi sa nepravdama:

- Na pitanja: „Zbog koga da šetam i zašto da izađem na ulicu?“ odgovor je jednostavan – zbog sebe, zbog naših predaka i potomaka, zbog toga što veliki, ali i lokalni mediji fabrikuju laži. Primer: naše zaustavljanje ispred RTV Kraljevo od par minuta, kada smo zalepili tri nalepnice i razvukli dve trake, predstavljeno je kao upad u zgradu i pokušaj demoliranja prostorija televizije – rekla je Popović.

Ona se, između ostalog, osvrnula i na naslovne strane tabloida koji reklamiraju emotivnu vezu muškarca od 74 i devojke stare 21 godinu, na skaredne sadržaje rijaliti programa koji na televizijama sa nacionalnom frekvencijom traju po nekoliko sati dnevno, na godinu dana dugu rekonstrukciju nadvožnjaka u Kraljevu..

 - Danas je „radna obaveza“ ići na mitinge SNS, jer se neprostajanje često kažnjava smanjenjem zarade ili prekidom ugovora o radu, ruši se Kalemegdan i gradi gondola, dok u našem gradu nekontrolisano niču trafike, a borove u parku Mataruške Banje bespotrebno seku – poručila je studentkinja Tara Pavlović.

 

Posle njenog govora učesnici protesta krenuli su u jedanaestu po redu šetnju ulicama Kraljeva, zakazujući novo viđenje za petak 5. april na Trgu Jovana Sarića u 18 časova.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - KV

  Gost - KV

  Idemo, omladino!
  • Ime: KV
 • Gost - Tanja

  Gost - Tanja

  Dolazim svakog petka, i sada se konacno osetila energija mladih ljudi u govoru. Tako je omladino
  • Ime: Tanja