Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  1 / 5

Zvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

2. april 2019.

Kraljevo može pametnije da iskoristi 8,5 miliona evra, smatra poslanica SRS Vesna Nikolić Vukajlović za koju otvaranje aerodroma Lađevci i za civilni saobraćaj nije ekonomski opravdano i pita ko je Vučića netačno informisao, pa je obećao tu investiciju? 

Vesna Nikolić Vukajlović, poslanica Srpske radikalne stranke (SRS) iz Kraljeva postavila je danas u Narodnoj skupštini pitanje: da li je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. pre obećanja da će država investirati 8,5 miliona evra u proširenje piste na aerodromu „Lađevci“ kod Kraljeva, imao pravu informaciju od predsednice vlade Ane Brnabić i ministarke saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorane Mihajlović?

-  Ko god da je dao podatke Vučiću, oni su apsolutno netačni, a njegovo obećanje predstavlja nepotreban trošak za budžet Srbije – istakla je Vesna Nikolić Vukajlović.

Aerodrom Lađevci, dodala je ona, pušten je u saobraćaj kao civilni još 5. oktobra 2011. godine.

- U saobraćaj su ga svečano pustili Boris Tadić i Dragan Šutanovac. Ni tada, ni sada, taj aerodrom nema ekonomskog opravdanja i taj takozvani „tercijarni vazdušni saobraćaj“ isplativ je samo u bogatim zemljama sa bruto nacionanim dohotkom od 18.000 dolara po stanovniku, a Srbija je, naravno, daleko od toga – navela je ova poslanica.

Prema njenim rečima, aerodrom u Nišu je najbolji pokazatelj da vlada u sferi vazdušnog saobraćaja vodi pogrešnu i veoma lošu politiku.

- Aleksandar Vučić je dobio od saradnika i izveo još jedan netačan podatak – da je tih 8,5 miliona evra potrebno uložiti u produženje i proširenje piste, zato što na Lađevce ne mogu da sleću avioni marke „boing“, što je netačno, jer tehničke mogućnosti za korišćenje piste na ovom aerodromu postoje i za avione marke „boing“ postoje – tvrdi Vesna Nikolić Vukajlović.

Pogledajte celo njeno poslaničko pitanje:

Poslanica Nikolić Vukajlović je podsetila da je pista u Lađevcima već duga 2.200 metara, a široka 30 metara, što je, kako je rekla, dovoljno da „boing“ može da se okrene na pisti, jer je prema zvaničnom prospektu „boinga“ za to dovoljna širina piste od 19,81 metara. Duž cele piste, kaže poslanica, postoji široka staza od 60 metara koju avioni takođe mogu da koriste i da se na njenom kraju okrenu.

- U Evropi postoji više takvih aerodroma sa frekventnim saobraćajem, kakav u Lađevcima nikada neće biti. To su, primera radi, aerodromi na Santoriniju, Skijatosu, Zakintosu, sa pistama kraćim i užim od piste u Lađevcima za koje koju kažu da treba još 8,5 miliona evra. Znači, obećanje Aleksandra Vučića da će država uložiti taj novac za proširenje piste je štetno, a takva investicija je neodgovarajuća i nepotrebna! – poručila je poslanica SRS:

Njeno je mišljenje da bi za Kraljevo pametnije bilo da se tih 8,5 miliona evra uloži u poljoprivredu u koju, kako kaže, decenijama niko nije ulagao i „ne zna da Kraljevo može da bude veoma dobar poljoprivredni potencijal“.

- Zato pitam Vučića ko mu je dao netačne podatke i da li će onaj ko je to učinio, a Vučić sa tim netačnim podacima izašao u javnost, biti odgovoran i snositi posledice? – rekla je u svom poslaničkom pitanju Vesna Nikolić Vukajlović.

foto: print screen YouTube RTS 2 (YT kanal "Radikali u Skupštini)

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

4 Comments

 • Gost - Stinger

  Gost - Stinger

  Pa zar i Vendi nesto zna o poslovanju aerodroma? Naucila u maloprodajnom objektu koji je svojevremeno drzala?
  • Ime: Stinger
 • Gost - Roki

  Gost - Roki

  Prvi put moram da se složim sa dotičnom. Obavestili su Vučića oni koji su već kupili zemlju oko aerodroma., naravno u se ističe predsednik najveće stranke u Kraljevu kao i sumnivi biznismeni. Totalno neisplativa investicija a ako grad bude delom finansirao imamo dobar kamen oko vrata!
  • Ime: Roki
 • Gost - marko

  Gost - marko

  NE LUPETAJ , MAJKE TI !
  • Ime: marko
 • Gost - maconi

  Gost - maconi

  Ovo je neko drugi napisao i dao ovoj nebitnoj osobi da to namerno procita u skupstini. On se licno zalaze za aerodrom a neki tamo prave bunu po carsiji. Sheki da dobrovoljca da to procita jel ako se ovi ne smire ode aerodrom u Krusevac a on nit luk jeo nit luk mirisao. Nista se slucajno u zemlji Srbiji ne desava. A i sta ce nam avioni, poderi narodu motike a vodjama traktore i kombajne posto hektare vec imaju.
  • Ime: maconi