Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

6. april 2019.

Dok ima nade da pametni i sposobni budu na odgovornim mestima, Srbija može da postane pristojna zemlja i zato vas pozivam da 13. aprila dođete u Beograd, poručio je na protestu u Kraljevu gradonaćelnik Šapca Nebojša Zelenović

Učesnicima protesta „1 od 5 miliona“ u Kraljevu, koji  su se 12. put okupili na Trgu Jovana Sarića obratio se gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. On je rekao da potpuno razume što na protestu nema više ljudi, a prisutnima je čestitao rekavši rekao da su najhrabriji i pozvao ih da 13. aprila dođu u Beograd, iako će, kako je naglasio, biti teško organizovati bilo kakav prevoz, zbog pritisaka vlasti na prevoznike.

- To ne treba da nas spreči, već da nam da novu snagu, jer moramo da oslobodimo Srbiju. Vlast nećemo da pobeđujemo na ulici, jer u oko 100 gradova Srbije šeta pristojan svet koji na taj način izražava svoje nezadovoljstvo, pobedićemo na izborima, ali nećemo učestvovati ni na jednim unapred pokradenim izborima, više niko neće učestvovati na lažnim izborima – poručio je gradonačelnik Šapca.

On je dodao da oni koji šetaju „šetaju protiv lažnih ljudi, lažnih procesa, lažnih diploma, lažnih biografija“:

- Na kraju ovo je jedna antifejk revolucija u kojoj ništa što je lažno neće proći, i zato ćemo pobediti, jer ovde ljude više niko ne može da prevari. A pobedićemo tako što ćemo tražiti da u Srbiji svako radi svoj posao i da mediji počnu objektivno da izveštavaju – smatra Zelenović koji je naveo da očekuje da 13. aprila u Beograd dođe 100.000 ljudi.

Nebojša Zelenović je govorio i o potrebi da građani više odlučuju o trošenju novca koji se u gradski budžet sliva od poreza na imovinu. To je, kako je naveo, model koji oni koriste u Šapcu i nude ga i ostalima. Zelenović je u svom govoru kritikovao i kraljevačke naprednjake zbog kojih je, kako je rekao, „Kraljevo poslednja rupa na svirali“, a oštre kritike je uputio i vrhu lokalne vlasti navodeći da će, posao zamene živinih led sijalicama, Kraljevo platiti višestruko više novca nego što je, pre dve i po godine, za taj isti posao izdvojio grad Šabac.

Dok, kako je naveo gradonačelnik Šapca, postoji nada, da ovde može da se živi drugačije, sa konkretnim planovima i programima, sa pametnim, pismenim i sposobnim ljudima na najodgovornijim mestima, Srbija može da bude pristojna zemlja

- Dok se ljudi plaše, dobro je, to je znak da su još živi, ali onog trenutka kada umre nada, preostaje samo da neko u Srbiji zaključa vrata i da mi svoju državu kolektivno napustimo – kazao je Zelenović. 

On se, posle svog govora, pridružio učesnicima protesta kada su krenuli u još jednu protestnu šetnju ulicama Kraljeva. Narednog petka – 13. aprila, neće biti protesta u Kraljevu, jer će tog dana biti održan veliki protest u Beogradu.  

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

5 Comments

 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  U Kraljevu se veoma dobro živi obzirom na broj protestanata ?!
  • Ime: Stanar
 • Gost - Granicar

  Gost - Granicar

  El znate kako se dobijaju izbori......
  Izadjes u nedelju kad su izbori zaokruzis svog kandidata i ubacis lidtic u kutiju.....
  Samo tako.
  • Ime: Granicar
 • Gost - Darko

  Gost - Darko

  svi po sendvic i i beograd
  • Ime: Darko
 • Gost - Tanja

  Gost - Tanja

  Svaka Vama cast na ovakvom izvestavanju. Malo je hrabrih i objektivnih kao sto ste Vi. 
  • Ime: Tanja
 • Gost - KV

  Gost - KV

  Ovaj covek je rekao mnogo pametnih stvari
  • Ime: KV