Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

15. april 2019.

U Kraljevu je ove godine za poljoprivredu iz budžeta opredeljeno 65 miliona dinara, a osim usvajanja akata neophodnih za raspisivanje konkursa, većnici su formirali i radnu grupu koja treba da reši bespravno korišćenje parcela u javnoj svojini

Grad Kraljevo dobio je saglasnost Ministartsva poljoprivrede za dodelu sredstava voćarima, stočarima i drugim poljoprivrednicima, pa su na današnjoj sednici Gradskog veća usvojena neophodna akta kako bi uskoro bio raspisan konkurs. Grad je ove godine za poljoprivredu opredelio 65 miliona dinara.

- Osim toga, izdvajamo i novac za seoski turizam. Ove godine je u budžetu predviđeno sedam miliona dinara, a takođe obezbeđuje se novac za infrastrukturu ka poljoprivrednim domaćinstvima – kaže gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Većnici su danas doneli i Program podrške za sprovođenje poljoprivredne i politike ruralnog razvoja u tekućoj godini i Pravilnik o načinu korišćenja sredstava za podsticaje poljoprivrednim gazdinstvima za 2019. godinu. Takođe, imenovana su i četiri člana Radne grupe za skidanje useva sa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Kraljeva čiji je zadatak, između ostalog – da na osnovu dokumentacije identifikuju identifikuje katastarske parcele (poljoprivredno zemljište u državnoj svojini ili građevinsko koje se koristi za poljoprivrednu prooizvodnju) koje pravna ili fizička lica bespravno koriste. U obrazloženju se navodi da takva pravni ili fizička lica neke parcele koriste bez ikakvog pravnog osnova, odnosno bez zaključenog ugovora o zakupuili vansudskog poravnanja. Zato je zadatak Radne grupe da pripremi rešenja o skidanju useva sa takvih parcela, da ih dostavi nadležnima, kao i da sačini plan o skidanju tih useva.

Ako i odbornici na narednoj sednici gradske skupštine usvoje izmenjen predlog Odluke o priznanjima i nagradama, uskoro će u Kraljevu biti promenjen način dodele gradskih nagrada i i priznanja.

Izmene Zakona o lokalnoj samoupravi nalažu uređivanje ove oblasti, pai će ovlašćenja gradonačelnika biti smanjena, Do sada je odluku o dodeli zvanja „počasni građanin“ bilo u nadležnosti prvog čoveka grada, a u budućnosti bi trebalo da bude u nadležnosti gradske skupštine. I sve ostale nagrade i priznanja dodeljivaće odbornici na sednicama lokalnog parlamenta, a gradonačelnik će imati mogućnost da dodeljuje samo zahvalnice.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments