Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

16. april 2019.

Za ovu namenu iz budžeta Srbije ove godine je obezbeđeno 650 miliona dinara sa koliko će biti sufinansirane mere populacione politike, a Kraljevo je među 85 od 122 jedinice lokalne samouprave, koje su konkurisale za bespovratna sredstva

Na konkursu koji je raspisao Kabinet ministra zaduženog za demografiju i populacionu politiku za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za finansiranje mera populacione politike grad Kraljevo dobio je ove godine 10.421.000 dinara

Za ovu namenu iz budžeta je ove godine obezbeđeno 650 miliona dinara sa koliko će biti sufinansirani projekti 85 od 122 jedinice lokalne samouprave, koliko ih je učestvovalo na konkursu. Sredstva izdvojena ove godine su za 150 miliona veća u odnosu na 2018. godinu i pet puta veća u odnosu na 2017. godinu. U Beogradu je danas ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović potpisala ugovor sa predstavnicima lokalnih samouprava, a ugovor je za Kraljevo potpisao gradonačelnik dr Predrag Terzić.

Javni poziv za dodelu ovih bespovratnih sredstava raspisan je u februaru. Uz sredstva koja je za sufinansiranje mera populacione politike dobio, grad Kraljevo će u realizaciji ovih mera učestvovati sa 1.839.000 dinara.

Projekat Usklađivanje rada i roditeljstva vredan je 8.160.000 dinara (Ministarstvo obezbeđuje 85 odsto njegove vrednosti ili 6.936.000, a grad preostalih 15 procenata - 1.224.000). Ovaj projekat će biti realizovan kroz nekoliko mera. Između ostalog, to su Program podsticaja i ekonomskog osnaživanja žena u oblasti ruralne ekonomije – deset poljoprivrednih gazdinstava čiji su nosioci žene, dobiće tri miliona dinara, Sprovođenje podrške samohranim roditeljima za kurseve za dokvalifikaciju - 10 samohranih roditelja biće izdvojeno ukupno 160.000 dinara zajedničkih sredstava. Tu je i projekat Nabavka opreme za potrebe Predškolske ustanove u cilju otvaranja vrtića (četiri mašine za pranje sudova, jedna mašine za pranje veša, usisivači, kasetofoni, pet kompjutera, monitora i štampača - ukupno pet miliona dinara (grad i ovde obezbeđuje 15 odsto vrednosti projekta, odnosno 750.000 dinara od pomenutih pet miliona), mere Snižavanje psihološke cene roditeljstva (600.000).

Za Edukaciju iz oblasti populacione politike od ukupno 3,5 miliona grad treba da obezbedi 525.000, a sredstva će biti utrošena za: Edukativni program Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani“ – opremanje prostora i sprovođenje projekata „Izazovi roditeljstva“, „Mala škola zdravlja“, „Kreativne programske aktivnosti“; Edukativni programi Doma za kulturu „Studenica“ Ušće – opremanje prostora i sprovođenje projekta i za informativnu kampanju –promovisanje mera populacione politike koje olakšavaju koordinaciju rada i roditeljstva, promociju značaja porodice kao stuba društva.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments