Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

23. jun 2016.

Odluku o kandidatu koji će biti predložen za novog gradonačelnika Kraljeva, nezvanično saznajemo, doneo lično Aleksandar Vučić, dve sednice gradske skupštine naredne nedelje

 

Kako portal Krug nezvanično saznaje iz samog vrha Srpske napredne stranke, za gradonačelnika Kraljeva biće predložen Predrag Terzić, doktor političkih nauka, koji je na prošlonedeljnoj sednici gradske skupštine izabran za zamenika predsednika skupštine.

Za mesto zamenika gradonačelnika biće predložena Marica Mijajlović, dosadašnja direktorka Direkcije za planiranje i izgradnju.

Ovakvu odluku danas je, kako saznajemo, doneo lično premijer Alkesandar Vučić. Prema nezvaničnim najavama, za utorak 28. jun biće zakazana sednica gradske skupštine na kojoj će biti formirane skupštinske komisije, između ostalih i Komisija za izbor i imenovanja i administrativno-mandatna komisija, neophodne za izbor izvršne vlasti. Na njoj će Terzić, budući gradonačelnik,  podneti ostavku na mesto zamenika predsednika skupštine, a već narednog dana, 29. juna na novoj sednici biće formirama izvršna vlast. Izbor Terzića je gotovo siguran, budući da naprednjaci sa socijalistima, uz podršku odbornika Srpske radikalne stranke u Kraljevu imaju ubedljivu odborničku većinu u gradskoj skupštini.

 

Predrag Terzić je rođen 1984. godine u Kraljevu, gde je završio osnovnu školu „Vuk Karadžić“ i gimnaziju, prirodno-matematički smer. Diplomirao je u roku na politikološkom odeljenju Fakulteta političkih nauka u Beogradu, s prosečnom ocenom 9,63. Master studije politikoloških nauka završio je 2011. godine sa čistom desetkom. Decembra 2015. godine na Fakultetu političkih nauka u Beogradu odbranio je doktorsku disertaciju pod nazivom „Uticaj evropske liberalne misli na političku modernizaciju Srbije od 1878. do 1903. godine“, čime je stekao naučni stepen doktora političkih nauka.

U periodu studiranja Terzić je volontirao u Narodnoj kancelariji predsednika Republike Srbije, a po završetku studija od 2012. do 2015. kao spoljni saradnik bio je uključen u projekat Instituta za političke studije iz Beograda. Marta 2015. godine zasnovao je radni odnos na Institutu za političke studije, gde i danas radi. Od početka školske 2015/2016. godine honorarno predaje na Visokoj ekonomskoj školi strukovnih studija Peć sa sedištem u Leposaviću.

Do sada je objavio 13 naučnih radova i dva prikaza knjiga. Radove objavljuje u Srpskoj političkoj misli, Godišnjaku Fakulteta političkih nauka, Kulturi polisa, Međunarodnoj politici.

U dva mandata biran je za odbornika u Skupštini grada Kraljeva. U prethodnom sazivu bio je šef odborničke grupe, volonterski je obavljao funkciju menadžera Kancelarije narodnih poslanika grada Kraljeva.

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

5 Comments

 • Gost - marjan

  Gost - marjan

  DOBAR IZBOR,OBRAZOVAN ,VREDAN SKOLOVAN.NAPOKON MLAD KADAR.ZELIM MU SVU SRECU . 
  • Ime: marjan
 • Gost - vanja

  Gost - vanja

  Pozdrav mladom coveku ,mislim da obecava ....napokon obrazovan covek ,na pravom mestu!
  • Ime: vanja
 • Gost - MIXY

  Gost - MIXY

  Pravi izbor!
  • Ime: MIXY
 • Gost - Ivan

  Gost - Ivan

  Onom skupu morona i preletača veliko je izneneđenje da nisu ostali kao lista SNS verni svom idiotizmu. Računao sam da će takvo mesto biti dodeljeno nekom moronu sa kupljenom diplomom, preletaču, idiotu! Računao sam da u tom odnosu snaga na jednog Tomislava Ilića, Aca Erca, Bojanića, ili neku drugu seljačku bitangu. Ova odluka je najviše iznenadila pismene!  Za momka sve pohvale, koji po svojoj prirodi nije deo te skupine imbecila, ali i sam će brzo uvideti!
  • Ime: Ivan
 • Gost - Petar Rakocevic

  Gost - Petar Rakocevic

  Konacno neko mlad i obrazovan da vodi Kraljevo.Poznajem ga licno nije mogao biti bolji izbor!
  • Ime: Petar Rakocevic