Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

23. maj 2019.

Odbornička grupa „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ podnela je sedam predloga za dopunu dnevnog reda sutrašnje sednice gradske skupštine, od kojih se četiri odnose na proces komasacije koji će biti započet u Mrsaću i Samailima

Gradski većnici predložili su da odbornici na sednici skupštine grada Kraljeva usvoje predlog Odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ i u dnevni red skupštinske sednice uvrsti raspravu o programu komasacije dela katastarskih opština Samaila i Mrsać.         

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić izneo je mišljenje da su seoska imanja na teritoriji Kraljeva često usitnjena, zbig čega poljoprivrednic, za vreme izvođenja seoskih radova, prelaze i po nekoliko kilometara od jedne do druge parcele, gubeći vreme koje bi inače utrošili na obrađivanje zemlje:

- Upravo zato započinje proces ukrupnjavanja poseda, koji najpre podrazumeva rešavanje imovinsko-pravnih odnose, jer imamo slučajeve da se određena imovina vodi na očeve, dede stvarnih vlasnika, odnosno na ljude koji su preminuli pre 20, 30 ili 40 godina.

Cilj je, kako je pojasnio, napraviti veće parcele koje će biti obradive ili gde će ljudi moći na najlakši mogući način neki posed da koriste za ispašu ili na drugi način racionalno koriste vreme, a ne da ga i dalje gube odlazeći od jedne do druge parcele.  

Prilikom procesa komasacije stručnjaci će, kaže on, nastojati da obezbede i ulaze i izlaze od datih parcela do glavnih puteva. Ukoliko se proces komasacije u ovim katastarskim opštinama pokaže kao dobar, grad će i narednih godina aplicirati za sredstva kod Ministarstva poljoprivrede, kako bi sredstvaima države mogao da pomogne poljoprivrednim proizvođačima, poručio je Trezić.

Većnici su usvojili i predlog odborničke grupe „Ivica Dačić – Socijalistička pratija Srbije“ da se u dnevni red sutrašnje sednice uvrsti tačka koja se odnosi na dopunu programa poslovanja JKP „Pijaca“ Kraljevo.

Kako je pojašnjeno, u budžetu za 2019. godinu grad je za preduzeče „Pijaca“ opredelio subvenciju 17 miliona dinara, a onda je na konkursu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu dobijeno dodatnih 13 miliona dinara. Zbog toga je predložena izmenu programa kako bi svih 30 miliona dinara bilo uloženo u poboljšanje infrastrukture u ovom preduzeću.  

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments