Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

6. jun 2019.

Kako iz budžeta grada do danas nije bilo utrošeno 10 miliona dinara opredeljenih za održavanje nekategorisanih puteva, na današnjoj sednici Gradskog veća ova sredstva su, zbog poplava, preusmerena za sve urgentne radove

Na jednoj od prethodnih sednica Gradskog veća u Kraljevu doneto usvojeno je rešenje o izdvajanju 10 miliona dinara za održavanje nekategorisanih puteva na teritoriji svih mesnih zajednica. Do danas ovaj novac nije utrošen, a nije raspisana ni javna nabavka za izbor izvođača radova, pa je odlučeno da se ovaj novac preusmeri.

Prema rečima gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića, ovaj novac grad će koristiti za kupovinu materijala i za radove koje sprovode lokalna preduzeća „Putevi“, „Čistoća“ i „Vodovod“.

Do dobijanja drugih sredstava koja Kraljevo očekuje od države i od donatora, ova sredstva će biti korišćena za sve urgentne radove.

Na današnjoj sednici Veća usvojen je i Pravilnik o dodeli podsticajnih sredstava za ekonomsko osnaživanje žena sa ruralnih područja u okviru projekta Sprovođenje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u tekućoj godini.

Prošle godine 15 žena dobilo je po 250.000 dinara zajedničkih sredstava grada Kraljeva i Ministarstva zaduženog za demografiju i populacionu politiku. Ove godine deset žena dobiće po 300.000 dinara, a žene koje su prethodne godine konkurisale i dobile sredstva, sada nemaju prava na to.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments