Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

17. jun 2019.

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojeno je Rešenje o raspodeli sredstava iz budžeta Kraljeva za medijske projekte ; za predlog komisije devet glasova bilo je “za”, a trojica većnika bili su uzdržani

Bilo je na današnjoj sednici Gradskog veća, na kojoj je usvojeno Rešenje o raspodeli sredstava iz budžeta Kraljeva za medijske projekte, različitih mišljenja, o čemu svedoči i rezultat glasanja, jer je za predlog komisije devet glasova bilo “za”, a trojica većnika bili su uzdržana.

Uzdržanost dela članiva Gradskog veća gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić objasnio je njihovim nezadovoljstvom što većnici ne mogu da učestvuju u raspodeli ovih sredstava, već komisija daje predlog veću, a gradski većnici imaju samo mogućnost da ga prihvate illi u potpunosti odbace:

- Mi ne možemo menjati mišljenje komisije samo na osnovu našeg shvatanja.  Članovi gradskog veća u ovoj situaciji nemaju mogućnost bilo kakve promene. Iz tog razloga, ne samo na ovoj sednici gradskog veća već i prethodnih godina kada smo razmatrali ovu tačku, kritički su govorili o zakonu koji reguliše ovu oblast.

Za sve nedoumice, dodao je gradonačelnik, treba da pitate članove koomsije koji su doneli ovakvu odlluku i koji su prilikom njenog donošenja razmatrli prijave i dokumentaciju koja potkrepljuje ono što je navedeno u samoj prijavi.

Na konkurs u Kraljevu prsitiglo je 47 projekata, ali dva projekta, prema rečima Biljane Đurović, načelnice Odeljenja društvenih delatnosti, Komisija nije ni razmatrala zato što u zakonskom roku nisu dostavili neophodne dopune. Od 45 porojekata koje je ocenjivala, Komisija je odbacila 27 predloga, a 17 projekata podržano je sa ukupno 19 miliona dinara na sledeći način. 

 

TELEVIZIJA:

RTV Kraljevo “Ibarske novosti”                – 5.371.450 dinara

RTV Melos Kraljevo                                   -- 3.000.000 dinara

INFO 24 MEDI A BEOGRAD                     --  420.000  dinara

MIX MEDIA  2009.                                      -- 1.100.000 dinara

KONZUM “LAV” UŽICE                             --  485.000 dinara

 

RADIO

CIP Kraljevo – 99,6 RADIO                       --  360.000 dinara

PD “ELIPSA” – BUM RADIO                     --  110.000 dinara

RTV KRALJEVO                                        -- 1.352.759 dinara

M RADIO                                                     --  200.000 dinara

 

NOVINE

RTV KV “IBARSKE NOVOSTI”                 -- 2.413.800 dinara

 

PORTALI

INFOPRES036                                             -- 510.000 dinara

MIX MEDIA 2009.                                        -- 205.000 dinara

KRALJEVAČKI MAGAZIN                         -- 380.000 dinara

“REFLEKTOR” ČAČAK                             -- 180.000 dinara

 

PRODUKCIJE

MARKETING TV IN                                    -- 1.862.000 dinara

PRODUKCIJA “PRIME TIME”                    --  530.000 dinara

“INFOPLUS”                                               --  520.000 dinara

Većnici Socjalističke partije Srbije Miloš Ugrenović i Milun Jovanović smatrali su da je sredstva trebalo rasporediti tako da ih dobiju isključivo kraljevački mediji. Ugrenović je, čak,  tražio da se predlog komisije preinači tako da da sredstva namenjena jednoj užičkoj televiziji i jednom čačanskom portalu budu opredeljena za kraljevački portal “Kraljevačke novosti”. Takođe, i većnik Pokreta socijalista Radoje Tomašević bio je mišljenja da je Kraljevački magazin trebalo da dobije više sredstava od opredeljenih 380.000 dinara.

Bez sredstava, od lokalnih medija ostali su Kraljevačka televizija I KCMK produkcija, portali Srbija video, Naše selo, Kraljevo kafe i niz medija van Kraljeva...

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Kraljevački Pink je opet dobio najviše, bravooooo
  • Ime: Stanar
 • Gost - lJUBISA jOVASEVIC

  Gost - lJUBISA jOVASEVIC

  kOMISIJA NAVODNO ODLUCUJE I DODELJUJE A VECE SAMO AMINUJE, LEP NACIN DA SE SKINE ODGOVORNOST. VI IZIGRAVATE TURSKE MOLERE A GRADJANI SU OLIGOFRENA POPULACIJA KOJA CE , KAKO MISLITE , UVEK PROGUTATI ONO STO SE PRIZI KAO SOLIDNO OBJASNJENJE. mISLIM  DA JE DALEKO POSTENIJE DA PONUDITE rtv kv SVE, NA TAJ NACIN NECE BITI SUKOBA, NJIHOVI PROJEKTI... KOJI SU TO PROJEKTI KOJI SU BRILJIRALI PRETHODNIGH GODINA
  • Ime: lJUBISA jOVASEVIC