Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

5. jul 2019.

„Spremili sve ugovore sa studentima, kojima ćemo nakon toga uplatiti sve zaostale stipendije za prethodnih šest meseci“, kaže gradonačelnik Kraljeva i pojašnjava zašto studenti jš nisu dobili stipendije koje im pripadaju

Članovi Gradskog veća u Kraljevu razmatrali su danas i žalbe građana izjavljene na rešenja Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti, Odeljenja za društvene delatnosti i Komisije za dodelu stipendija studentima grada Kraljeva za školsku 2018/2019. godinu.

Nekoliko žalbi koje se tiču raspodele sredstava iz Fonda „Anđelko Savić“ uvažene su kao  osnovane.

- Troje dece koja su se prijavila na konkurs, a nakon toga uputila i žalbu Gradskom veću, učestvovaće u raspodeli sredstava odnosno dobiće novac koji zaslužuju – pojasnio je gradonačelnuk Kraljeva dr Predrag Terzić.

Međutim, dodao je, kod raspodele sredstava za stipendije grada Kraljeva, ima žalbi koje su neutemeljene:

- Prošlog puta smo usvojili žalbu koja je prikazala određene proceduralne nedostatke same odluke, nakon čega je sačinjena potpuno nova odluka. Podnosilac žalbe ni posle ponovnog donošenja odluke nije ušao u red studenata koji su dobili novac, pa se podnošenje žalbe nastavilo unedogled iz tog razloga studenti iz Kraljeva još uvek nisu dobili stipendije koje im pripadaju.  

Na današnjoj sednici Gradskog veća dogovoreno je da, čim današnje odbijanje žalbe postane pravnosnažno, studenti budu pozvani na potpisivanje ugovora, a odmah nakon toga će im biti uplaćene zaostale stipendije za prethodnih šest meseci.

- Izvinjavam se studentima još jednom, jer se ovde radi o ljudima koji iskorišćavaju mogućnost da se žale i zbog jedne osobe svi drugi studenti moraju da čekaju jul kako bi dobili novac. Veoma mi je žao što se ovo dogodilo i što su najbolji studenti Kraljeva, ovoliko morali da čekaju – poručio je gradonačelnik Kraljeva.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

4 Comments

 • Gost - Studenkinja

  Gost - Studenkinja

  Mene ovaj grad nece videti. On je ionako grad duhova, neznalica I  onih koji nisu zavrsili ni srednju skolu pa ne mogu ni da znaju sta je stipendija. Od grada su napravili rusevine, a na svakom korak se oseca primitivizam. Kakvi ljudi koji vode grad takav I grad. 
  • Ime: Studenkinja
 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Gradonačelnik naš je genija !
  • Ime: Stanar
 • Gost - Skocisoda

  Gost - Skocisoda

  Pa sta ti nekasni u ovom gradu, pa da stipendije budu iznanedjenje sto kasne.Sve rokove ste probili, stidite se da izadjete u grad ako malo obraza imate.
  • Ime: Skocisoda
 • Gost - Kao najbolji

  Gost - Kao najbolji

  Da vidimo i to čudo! Nisu sposobni ni jednu običnu odluku da donesu 5 meseci. Nije kriva osoba koja se žali, to je njeno pravo, krivi su oni koji su doprineli  da do žalbe dođe. 
  • Ime: Kao najbolji