Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

16. avgust 2019.

Na veliku žalost onih koji se slikaju ispred aerodroma tvrdeći da nije otvoren, „Morava“ će u punom kapacitetu početi da radi sa zimskim redom letenja, kaže poslanik SNS iz Kraljeva, koji je danas govorio i o drugim investicijama ove vlasti

U nedelju 18. avgusta biće otvoren autoput Miloš Veliki, odnosno dugo očekivana deonica Koridora 11 od Obrenovca do Preljine, što će građanima Kraljeva, skratiti put za sat, sat i po vremena do Beograda, najavio je danas na konferenciji za novinare narodni poslanik Srpske napredne stranke Zoran Bojanić. On je dodao da se jedan od zakona donetih tokom vanrednog zasedanja republičke skupštine tiče Moravskog koridora:

- Definisali smo ono što je mučilo sve u slivu Zapadne Morave, a to je da će izgradnjom ovog autoputa, u velikom delu, biti rešen problem plavljenja u dolini ove reke.

Bojanić je kazao i kako će, „na veliku žalost onih koji se slikaju ispred aerodroma „Morava“, tvrdeći da on nije otvoren, ova vazdušna luka u punom kapacitetu početi da radi sa zimskim redom letenja".

- Da biste uspostavili red letenja, da bi neko bio zainteresovan da iz Kraljeva preveze putnike do određene destinacije, vi morate da otvorite aerodrom u punom kapacitetu. Upravo se to radi na aerodromu „Morava“, a sa zimskim redom letenja biće utvrđeno i do kojih destinacija će se odatle leteti, sve zavisi koliko bude zainteresovanih avio prevoznika – najavio je Bojanić, ocenjujući da će 90 odsto letova biti za Tursku i da će „Morava“ dosta putnika „oduzeti“ aerodromu u Prištini koji sada prevozi deo putnika iz Raškog okruga prema Istanbulu i Nemačkoj.

Bojanić se dotakao i najave petogodišnjeg plana vlasti za razvoj Srbije u kojem rešavanje problema vodosnabdevanja zauzima značajno mesto, a Kraljevo je, kaže, tu priču odavno započelo.

- Imamo uredno vodosnabdevanje, „Vodovod“ stabilno posluje. Nekada smo imali problem sa nestašicama, sa fenolom... Sada radimo "prstenove "prema svim selima, gradimo, a u planu je i jedan veliki vodozahvat koji će dugoročno rešiti snabdevanje vodom Kraljeva i okoline. Imaćemo i veliki poduhvat gradnje prečistača, koji će se graditi na Ušću Ibra u Zapadnu Moravu i mnogo značiti gradovima nizvodno od Kraljeva – najavio je on.

Naš cilj su, kaže Bojanić, bolji život, dobar život, uređena prirodna sredina, a "neki koji nemaju šta da rade, pa su stalno na društvenim mrežama, kritikuju vlast, čak i u situaciji kada je, kao pre nekoliko dana, bilo jasno da je stablo polomilo deo aluminijumske ograde pored atletskog stadiona".

- Gradi se i atletski stadion i biće završen, a ne znam koliko gradova, ne u Srbiji, već na Balkanu, ima takav objekat. U planu je i fudbalski stadion, u toku je i Urbana regeneracija Dositejeve ulice. Bilo je problema dok nismo započeli, ali naš rad daje rezultate. Do kraja septembra, prema informacijama koje imam od ministarke Zorane Mihajlović, biće završen i nadvožnjak – tvrdi Bojanić.

On se osvrnuo i na prozivke da država subvencije daje samo stranim investitorima, dodajući kako je Narodna skupština izglasala zakon kojim su izjednačeni domaći i strani privrednici. Bojanić je pozvao privrednike iz Kraljeva i okoline da ulože novac u Matarušku i Bogutovačku Banju, „pa će i oni sigurno dobiti subvenciju od države kroz kredite, period odlaganja vraćanja kredita“:

- Mnogi u Srbiji beže od ulaganja u proizvodnju, jer je to dugotrajan i mukotrpan posao. Mnogo je lakše baviti se trange-frange poslovima i sticati milione. nek se svi zapitaju kako je neko mogao da stekne silne milione za kratko vreme, a prekjuče je izašao iz „šangajki“ ili „starki“ – smatra ovaj poslanik SNS i, priznajući da se u Srbiji teško živi, dodaje kako „narod prepoznaje rezultate“.

Maja Mačužić, narodna poslanica SNS iz Kraljeva istakla je danas da će nadoknade za eksproprijaciju parcela duž trase kojom treba da prođe Moravski koridor biti isplaćivane po tržišnim cenama.

- Zakon je prošao skupštinsku proceduru, Kraljevo ima otvoren javni uvid u plan detaljne regulacije Moravskog koridora, pa svi građani mogu da pogledaju da li se njihove parcele nalaze u tom pojasu. Kada se sve to završi, krenuće preprojektvanje deonice koja prolazi kroz Kraljevo – najavila je Mačužić.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Ovi odraše svoje zadnjice za dobrobit našeg grada, jajare !
  • Ime: Stanar
 • Gost - Marko

  Gost - Marko

   Fenol?
  Trepča je prestala davno sa radom tako da fenol nije problem bar za sad, ali smeće koje pluta i ulazi u Ibar je veliki problem. Da za trange -frange uvoza robe iz Kine , često necarinjene  i naglo bogaćenje pojedinaca ste u pravu!
  • Ime: Marko