Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

22. avgust 2019.

Odbornici SNS ne ćute na izlaganja predstavnika opozicije i uvek imamo odgovore na izlaganja opozicionih odbornika koji obično barataju poluinformacijama ili dezinformacijama, tvrde kraljevački naprednjaci

Tema današnje konferencije za novinare, koju poslednjih meseci predstavnici Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) održavaju svakog četvrtka, bili su rad lokalne skupštine i odborničke grupe ove partije u gradskom parlamentu.

Nenad Marković, predsednik Skupštine grada Kraljeva podsetio je da je, u ovom mandatu lokalne vlasti do sada održano 29 sednica.

- Odbornici SNS su većinom prisutni na tim sednicama, a naši odbornici ne ćute na izlaganja predstavnika opozicije. Uvek imamo tačne odgovore, za razliku od opozicionih odbornika koji obično barataju poluinformacijama ili dezinformacijama – tvrdi Marković i dodaje da SNS uvek u takvim slučajevima ima ljude u svojim redovima koji imaju spreman tačan i ispravan odgovor na sve vrste prozivki u kojima, kako je rekao „samo ponekad ima istine, ali ne potpune“.

Predsednik skupštine kaže da će oni tako nastaviti da rade, jer nemaju čega da se plaše.

- Radimo iskreno i pošteno sa novcem kojim raspolažemo. SNS će nastaviti da obilazi čitavu teritoriju grada Kraljeva, jer nismo stranka „kruga dvojeke“, već nas na terenu ima od Bzovika do Gledića i tako će biti i ubuduće – najavio je.

Na novinarsko pitanje da li mu je poznato zbog čega su prekinuti radovi na izgradnji prilazu Hitnoj pomoći, Marković je odgovorio da o tome više znaju stručne službe, ali da se taj problem, konačno, rešava posle deset godina. Izrazio je nadu da će sve biti rešeno jer, kako je naglasio, veruje da nadležni ne bi pokretali radove da nisu uvereni da je sve rešivo.

Marković se osvrnuo i na informacije u medijima da će, zbog izgradnje Moravskog koridora reci Moravi biti menjan tok:

- Citiraju nekog vrlog stručnjaka koji kaže da će biti problem sa vodaom Morave koja će promeniti svoj tok i ugroziti biljni i životinjski svet u njoj. Svaka rek prirodno menja svoj tok kada sebi nađe bolji put. Ovde to neće biti prirodno, nego veštački, ali ostaje voda u reci čije će korito na nekim mestima biti i produbljeno, pa će od poplava biti zaštićenija i sva područja levo i desno – uveren je Marković zbog toga što, kako kaže, „u Srbiji, kad nešto radite, stotinu njih će i dalje samo da kritikuje“.

Kad je u pitanju rekonstrukcija skupštinske sale, Marković podseća da je ona poslednji put rekonstruisana 1972. godine i dodaje da su radovi u planiranom roku, jer je u pitanju realizacija druge faze tog posla, a u toku su završni radovi. Svi koji budu želeli da u njoj održavaju skupove, najavio je, moći će da koriste tu salu koja će, prema njegovoj oceni, biti jedna od najlepših skupštinskih sala u Srbiji.

On je danas istakao i da ga konstantne prozivke na društvenim mrežama zbog objekata na kojima su odavno probijeni rokovi za završetak rekonsktrukcije – ne zanimaju.

- Kad je nadvožnjak u pitanju, nemoćni smo. Žao nam je i krivo, ali zamislite da smo nadvožnjak morali da finansiramo sami iz gradskog budžeta. Taj pravac održavali su kraljevački „Putevi“, ali smo sa „Putevima Srbije“ dogovorili da grad preuzme pravac Ulice Vojvode Stepe, a oni Ulicu Jovana Deroka. To je bio uslov da oni na sebe preuzmu rekonstrukciju nadvožnjaka i obezbede sredstva. Dakle, ne grad Kraljevo, već republika. Tako smo kao grad uštedeli najmanje 60 miliona dinara, iako i sredstva uz republičkog budžeta jesu naša, ali nismo morali taj posao da finansiramo iz budžeta grada Kraljeva – istakao je Marković.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Stanar

    Gost - Stanar

    Skupina poltrona, preletača, ludi bez karaktera i stava !
    • Ime: Stanar