Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

 23. avgust 2019.

Za ove mesne zajednice izdvojena su sredstva za nastavak radova na rekonstrukciji fekalne kanalizacije, za rekonstrukciju kolovozne konstrukcije ulica i nekategorisanih puteva i za izgradnju javne rasvete

Gradski većnici razmatrali su danas ovogodišnji Program uređivanja građevinskog zemljišta kraljevačkog JP za uređivanje građevinskog zemljišta, u delu koji podrazumeva izgradnju i rekonstrukciju mreže i objekata vodovoda i fekalne kanalizacije u zoni nadležnosti JKP „Vodovod“. 

Opredeljeno je 10,6 miliona dinara za rekonstrukciji fekalne kanalizacije u četiri mesne zajednice: za kanalizaciju u Karađorđevoj ulici kod br. 263 (MZ Čibukovac) opredeljeno je 700.000 dinara, za izmeštanje kanalizacije preko puta nekadašnjeg „Autransporta“ (sada pogoni turske Tay grupe) 4,2 miliona dinara (MZ Jarčujak). Za MZ Žiča i kanalizaciju u Zimovniku 1 opredeljeno je 1,6 miliona dinara, a za MZ Kovači i kanalizaciju u ulici Kovačkih boraca -  4,1 miliona dinara.

- U pitanju je nastavak već započetih poslova. Na ovoj poziciji kroz ovogodišnji gradski budžet bilo je predviđeno ukupno 14 miliona dinara, a 3,4 miliona dinara preneto je iz 2018. godine – pojasnio je zamenik gradonačelnika Kraljeva Vukman Rakočević.

Većnici su danas doneli i Zaključak o prihvatanju inicijative za realizaciju dela Programa uređivanja građevinskog zemljišta vezano za rekonstrukciju kolovozne konstrukcije ulica i nekategorisanih puteva u svrhu podsticaja proizvodno-privrednih aktivnosti i razvoja seoskog turizma.

Ukupno pet miliona dinara opredeljeno je za ovu namenu u MZ Ročevići, zaselak Dedevci - milion dinara (za pomoć poljoprivredi), a za istu namenu MZ Oplanići dobila je 1,3 miliona dinara. Za MZ Kovači (pomoć privredi) izdvojeno je 700.000 dinara, u MZ Lopatnica – Oaza mira – miliona dinara, koliko je izdvojeno i za pristupnu stazu odmaralištu na Goču.

Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta predložilo je i izgradnju javne rasvete u MZ Savovo (Tolišnica) 200.000 dinara, MZ Čibukovac (Ulica gavrila Principa) 100.000 dinara i MZ Polumir (TS #Polumir 2“ - 150.000 dinara.

Za organizaciju Sajma poljoprivrede, koji će ove godine biti održan od 13. do 15. septembra, JKP „Pijaca“ Kraljevo dobiće 600.000 dinara, a Društvo pčelara za odlazak na sajmove i za nekoliko akcija u septembru, kao podsticaj ruralnom području, dobiće 100.000 dinara.

Danas je doneta i odluka da preraspodelom, iz sredstava ranije izdvojenih za održavanje Balkanijade (koja u Kraljevu u julu nije održana zato što atletski stadion nije završen), a na zahtev fudbalskog kluba „Sloga 1947“ iz gradskog budžeta bude izdvojeno 1,3 miliona dinara za fudbalski turnir koji će u Kraljevu biti organizovan narednog meseca.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments