Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

29. avgust 2019.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da Srbija kreće u izgradnju Moravskog koridora - novog auto-puta koji će, kako je kazala „povezati 500.000 ljudi koji žive između Pojata i Preljine“

"Srbija kreće u izgradnju novog auto-puta koji će povezati sve veće gradove centralne Srbije između Pojata i Čačka - Kruševac, Kraljevo, Trstenik, Vrnjačku Banju. Zovemo ga Moravski koridor, ali to će biti srpski koridor, koji će povezati Srbiju iznutra", najavila  je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Na današnjoj sednici Vlada Srbije usvojila je Odluku o izboru strateškog partnera za projekat izgradnje infrastrukturnog koridora auto-puta E-761, deonica Pojate-Preljina (Moravski koridor).

Na osnovu sprovedenog javnog poziva za strateškog partnera, izabran je Konzorcijum "Behtel-Enka", koji će graditi Moravski koridor dužine 112 kilometara.

U saopštenju kabineta ministarke Mihajlović podseća se da je završetkom Koridora 10 Srbija sada povezana auto-putem od severa do juga, da je pušten u saobraćaj auto-put 'Miloš Veliki' i da su u toku radovi na završetku istočnog kraka ka Bugarskoj.

Nema lepšeg osećaja nego kad prođete novim auto-putevima i vidite šta je sve urađeno i tako će biti i za dve i po godine, kad izgradimo i Moravski koridor", poručila je ministarka.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments