Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

5. septembar 2019.

„Odavno nam je ukinuto pravo na naknadu, a umesto da se problem reši plaćanjem telefonskih računa ili bonovima za gorivo, ponuđen nam je ugovor o delu koji treba da potpišemo sami sa sobom za fiktivne poslove“, tvrdi predsednik MZ Grdica

Predsednik mesne zajednice jedina je javna funkcija u ovom gradu, koja se obavlja, ne „džabe", nego „o svom trošku", tvrdi u otvorenom pismu upućenom, kako je naveo. „lokalnim funkcionerima zaduženim za rad i razvoj mesnih zajednica“, Rade Erac, predsednik MZ Grdica i dodaje:

Dakle, ako treba da obavite telefonski razgovor, to ćete platiti iz svog džepa, ako treba da vozite svoj auto za potrebe poslova vezanih za MZ, benzin ćete sipati “iz svog džepa"; ako sa Rudna, Tolišnice ili Bzovika, treba da dođete do gradske kuće, da biste potpisali bilo kakav dokument, biće to o vašem trošku.

Zašto!? Zato što je to tako smislio ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i svoju „pamet“ pretočio u zakon. Radi bliže orjentacije, to je onaj što je bio "opozicija u okviru vlasti" dok nije zaseo, a od tada mu više niko ne zna boju glasa. Koliko znam, nikada pre toga nije bio predsednik mesne zajednice - to je preskočio.

S obzirom da nikome od onih koji dižu dva prstića i usvajaju zakone (imamo, valjda, sedam ili osam poslanika iz Kraljeva - zavisi kako brojimo), nije palo na pamet da kažu "Alo, bre, čoveče!!!", zakon je 'ladno prošao i time doveo lokalnu vlast u "neobrano grožđe", jer više ni najposlušniji predsednici mesnih zajednica (a samo smo takve hteli) neće da „cepaju opanke" o svom trošku.

I tu dolazimo do "genijalnog rešenja" koje je osmišljeno, nadljudskim naporima, "trusta mozgova" iz naše lokalne samouprave.

Umesto da se problem reši plaćanjem bar telefonskih računa ili bonovima za utrošeno gorivo, predsednici mesnih zajednica će imati nadoknadu od 5.000 dinara mesečno, tako što će tipski "ugovor o delu", predložen od strane lokalne samouprave potpisati (sami sa sobom), a predmet ugovora će biti izmišljeni - fiktivni poslovi, citiram: "radovi na održavanju čistoće i otklanjanju sitnijih kvarova u prostorijama mesne zajednice". (U "prevodu": radi se o poslovima koji podrazumevaju metlu u rukama i eventualno "šrafciger", u slučaju uočenog kvara na kvakama i bravama).

Ne piše u predloženom ugovoru, ali kako bi se ipak izbeglo ovo ugovaranje, po principu "sam sa sobom", što valjda, nije previše pametno (u normalnim državama se za takve stvari ide u zatvor), preporuka je stručne službe mesnih zajednica, da ovaj ugovor, predsednik mesne zajednice potpiše kao "IZVRŠILAC POSLA" sa svojim zamenikom koji je u ulozi "NARUČIOCA POSLA", dakle da privremeno "sjaše sa vlasti", prepusti "kormilo" zameniku i slika se sa metlom i šrafcigerom u rukama - corpus delicti (predmet koji dokazuje krivicu). Naravno, ako hoće da "inkasira" tih 5000,00 dinara mesečno, a da to, ne bude, baš i do daske, providno.

Ne znam šta o ovome misle oni koji se bave privrednim kriminalom, ali što se mene tiče: Neka hvala, jer, što je mnogo, mnogo je!!!

I na kraju postaviću pitanje na koje me odgovor stvarno interesuje: JESTE LI, SVE OVO, SAMI SMISLILI ILI VAM JE NEKO POMOGAO!?“, ovim rečima je svoje otvoeno pismo završio Rade Erac, koji je predsednik MZ Grdica, sada već u trećem mandatu.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Reče Erac stariji i ostade živ!
  Ma daj koga više zamajava,smejao se sa njegovim batom Acom Ercom kako je uništio proteste opozicije.
  A najmlađi Erac ima zadatak da glumi tvrdu opoziciju,narode opameti se!
  • Ime: Stanar