Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  1 / 5

Zvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

19. septembar 2019.

U poslednje tri godine Srbija je prva u svetu po privlačenju stranih investicija, imamo privredni rast i fiskalni suficit, ali standard građana ne prati takve rezultate, radimo na tome da se to promeni kažu u Ekonomskom savetu SNS

Građani Srbije treba da budu strpljivi, jer su se stvorili uslovi za najavljeno povećanje plata i penzija u javnom sektoru, što će stvoriti uslove za povećanje životnog standarda, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Milenko Stfanović, predsednik Saveta za ekonomska pitanja Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Kraljevu.

- U poslednje tri godine Srbija je prva u svetu po privlačenju stranih investicija, bez obzira što ga mnogi osporavaju imamo i privredni rast od 4,3 odsto, imamo prvi put i fiskalni suficit, ali standard građana nije na zadovoljavajućem nivou u odnosu na takve rezultate – kaže Stefanović.

Prema njegovom mišljenju, Kraljevo je postalo veliko gradilište, a postaće još veće.

- Znate da godinama ovde nije otvorena nijedna fabrika, da su samo zatvarane. Smatram da kao država nismo dovoljno reagovali da znanje ljudi koji su postajali tehnoloki viškovi iskoristimo, prihvatimo i to treba promeniti. U Kraljevu je sada otvorena turska fabrika Euro Taj koja će zaposliti 2.000 ljudi, a „Leoni“ će, prema obećanjima, u nekoliko narednih godina zaposliti oko 5.000 radnika. Moravski koridor i aerodrom „Morava“ stvoriće uslove za brži razvoj ovog kraja, zato što je to velika šansa za razvoj pre svega poljoprivrede, koja je nepravedno zapostavljena – tvdi Stefanović.

On je pomenuo i projekat Urbane regeneracije Dositejeve ulice, ocenjujući da, posle mnogo godina odlaganja, izgradnja prve zgrade napreduje zadovaljavajućim tempom. Stefanović je pomenuo i izgradnju stanova u Ribnici za pripadnike snage bezbednosti, planove za gradnju postrojenja za prečišćavanje vode, inicijativu za izgradnju novog fudbalskog stadiona.

Članovi saveta na čijem je čelu, kako je pojasnio, učestvovali su u pomaganju i davanju sugestija za donošenje strategija za razvoj Kraljeva od 2013. do 2020. godine, u radu komisija-

- Znamo i da ima dosta nezadovoljstva među mladim ljudima. Pokušavamo da ih okupimo, da u njima probudimo duh kreativnosti,  kako bi shvatili da je moć kreativnog uma, najveća moć koju  čovek može da postigne – poručio je Stefanović.

               Jovana Ristić

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - Jao

  Gost - Jao

  Mene je nas zao.
  • Ime: Jao
 • Gost - Ja

  Gost - Ja

  Samo kada bi znali koliko nas košta "brat turčin" i EuroTaj, pa da podvučemo crtu... ali mislim da će akteri tada biti daleko, daleko u nekoj maloj pacifičkoj zemlji na doživotnom odmoru o trošku naših čukununučića.
  • Ime: Ja
 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Demagogija....
  • Ime: Stanar