Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

26. septembar 2019.

Da građani Kraljeva imaju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu na konferenciji za novinare dr Zoran Mrvić ocenio je iznoseći, kako je rekao, vidljive rezultate višemilionskih ulaganja i otklanjanje u hodu nedostataka koji, priznao je, postoje

Prošle godine Ministarstvo zdravlja u kraljevačke zdravstvene ustanove uložilo je oko 50 miliona dinara, što je bio maksimum za poslednjih pet godina. Od Ministarstva zdravlja Opšta bolnica „Studenica“ i Dom zdravlja Kraljevo dobili su od početka ove godine oko 25.5 miliona dinara u opremi i kroz finansiranje građevinskih projekata, rekao je danas na konferenciji za novinare dr Zoran Mrvić, predsednik Saveta za zdravstvo pri Gradskom odboru Srpske napredne stranke u Kraljevu.

Da građani Kraljeva imaju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu on je ocenio iznoseći, kako je rekao, vidljive rezultate konstantnih, višemilionskih ulaganja u zdravstvo i otklanjanje nedostataka koji, priznao je, postoje.

- U Opštoj bolnici „Studenica“ urađena je kompletna rekonstrukcija Intenzivne nege, koja je koštala oko četiri miliona dinara. Očekuje se i 5,1 miliona dinara vredna rekonstrukcija i postavljanje krova iznad porodilišta i Operacionog bloka. Time će, za oko tri meseca, biti zaokružena priča o rekonstrukciji krova Hirurškog bloka i više neće biti problema sa ravnim krovom i prokišnjavanjem – pojasnio je Mrvić.

Prema njegovim rečima nabavljena je i nova medicinska oprema vredna, a samo u aprilu je za jedan anesteziološki aparat, aspiratore, aparate za drenažu, infuzione pumpe, pacijent-monitore, utrošeno 11,4 miliona dinara. Tempo nabavke i zanavljanja opreme biće, najavio je, nastavljen i dalje. Kraljevačka bolnica je dobila vredne donacije Milomira Glavčića, dobrotvora iz Kanade: skener, magnetnu rezonancu, ultrazvučne aparate, a od kompanije NIS - laparoskopsku opremu vrednu oko 100.000 evra i jedan deo za pakirnicu u samoj steruilizaciji.

- To imamo samo mi u Srbiji, pa će Kraljevo na račun toga postati Centar za edukaciju za celu Srbiju u domenu sterilizacije i dezinfekcije. U opremu za Očno odeljenje uloženo je oko 3,1 miliona dinara, a ulaganja će biti još, kako bi konačno bio zamnjen instrumentarijum star više od 40 godina. Samo Očno odeljenje kompletno je opremljeno savremenim aparatima, od ultrazvučnog do autoreflektometra i opreme za operaciju, jer u proseku radimo oko 30 operacija katarakte nedeljno, po čemu smo u vrhu u Srbiji – tvrdi direktor Opšte bolnice u Kraljevu.

Mrvić je izrazio nadu da će tokom sledeće godine biti ukinute liste čekanja na različite zdravstvene usluge u Kraljevu ili bar biti na minimalnom nivou. Ponovnim spajanjem Doma zdravlja Kraljevo i Opšte bolnice u jedinstven Zdravstveni centar, smatra on, smanjiće se i izdaci za zdravstvo iz lokalnog budžeta.

Članica SNS Saveta za zdravstvo u Kraljevu i direktorka Doma zdravlja dr Mirjana Krčevinac podsetila je da lokalna samouprava svake godine izdvaja oko 20 miliona dinara za potrebe Doma zdravlja. Ocenjujući da je taj novac na pravi način iskorišćen.

- Uspeli smo da nabavimo sedam automobila, medicinsku opremu, ginekološke stolove, stomatološke stolice, kompjutersku i drugu opremu neophodnu da se rad Doma zdravlja unapredi. Otvorena je ambulanta na Beranovcu, a uskoro nas očekuje otvaranje renovirane ambulante Ribnica (koja će sada imati i pedijatrijsku službu) u koju je uloženo više od 27 miliona dinara. Uvođenjem elektronskih recepata za hronične pacijente olakšan je rad lekara i smanjene su gužve u čekaonicama opšte medicine. Među 100 najboljih diplomaca Medicinskog fakulteta, Dom zdravlja Kraljevo zaposlio je u stalni radni odnos prošle godine tri doktorke iz našeg grada koje su dobile željene specijalizacije - kazala je Krčevinac.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Анкица

  Gost - Анкица

  Све три лекарке су чланце СНС-а. Крагујевачки студенти већином.
  • Ime: Анкица
 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Ma super nam je, samo što nam specijalističke preglede zakazuju na 4-5 meseci.
  • Ime: Stanar