Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

1. oktobar 2019.

„Ukoliko bude usvojen predlog naše odborničke grupe, a koji bi mogle da podrže i sve ostale, dalja izgradnja i davanje saglasnosti, a samim tim i dozvole za gradnju MHE ne bi mogle biti izdavane“, poručuju iz Lokalnog fronta Kraljevo

U saradnji sa inicijativom „Sačuvajmo planinske reke Kraljeva“, odbornička grupa Lokalnog fronta sačinila je Odluku o moratorijumu na izgradnju mini-hidroelektrana na teritoriji grada Kraljeva.

Ukoliko bude usvojen predlog naše odborničke grupe, a koji bi mogle da podrže i sve ostale, dalja izgradnja i davanje saglasnosti, a samim tim ni dozvole za gradnju ne bi mogle biti izdavane“, poručuju iz Lokalnog fronta Kraljevo.

Odbornici ove političke opcije traže da razmatranje ove teme Skupština grada Kraljeva kao dodatnu tačku uvrsti u dnevni red 29. sednice, koja će biti održana u petak 4. oktobra.

„U mnogim rečnim tokovima u Srbiji voda kao izvor i uslov života je ugrožena. Time je i sam život doveden u pitanje. Izgradnja malih hidroelektrana (MHE) uzrokovala je isušivanje korita i prelivanje prirodnih vodnih tokova u betonske cevi, kako bi, iscrpljivanjem javnog dobra, došlo do slivanja novca u privatne džepove.

Čuvamo reke, jer ne damo život!“, poručuje Lokalni front Kraljevo u svojoj inicijativi.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments