Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

2. oktobar 2019.

„Obezbeđen je za sve besplatan prevoz; sedam, osam ili devet mandata nam ne „završava posao", jer tek sa svih deset mesta možemo da na neki način kontrolišemo formiranje Vlade“, kaže direktorka kraljevačke Kancelarije za KiM

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu i Metohiji, zakazani za nedelju 6. oktobar bili su tema današnje konferencije za novinare u Gradskom odboru Srpske napredne stranke u Kraljevu

Direktorka kraljevačke Kancelarije za Kosovo i Metohiju za Kraljevo Vesna Milojević istakla je da su predstojeći vandredni parlamentarni izbori na Kosovu i Metohiji trenutno najvažnija tema u državi, jer od rezultata izbora zavisi i budućnost i ostanak Srba sa Kosova i Metohiji.

Ona je podsetila da u Kraljevu sada živi više od 20.000 interno raseljenih lica sa teritorije Kosova i Metohije, pa je u ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju pozvala sva raseljena lica sa teritorije Kraljeva, koji poseduju kosovsku ličnu  kartu, da u nedelju 2. oktobra, izađu na izbore i svoj glas daju Srpskoj listi, pod brojem 135.

- Želim da naglasim i da pravo glasa imaju i raseljena lica, koja nisu upisana na birački spisak - istakla je Milojević.

Ona je Srpsku listu okarakterisala kao najvažniji državni projekat, u borbi za srpske interese, koji je uspeo da ujedini sve Srbe sa Kosova i Metohije. Glas za Srpsku listu, tvrdi Milojević, jeste glas za sve srpske građane na Kosovu i Metohiji, ali i za srpsku reč, srpsku crkvu, srpsku školu, srpsku bolnicu.

- Sedam, osam ili devet mandata nam ne „završava posao". Jedino ako osvojimo svih deset mesta možemo da na neki način kontrolišemo formiranje Vlade, ali i kasnije odluke koje oformljena Vlada bude donosila i sprovodila, a koje se tiču srpskih interesa na Kosovu i Metohiji - izjavila je direktorka Kancelarije za Kosovo i Metohiju za Kraljevo.

Milojević je istakla da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila  besplatan prevoz za sva interno raseljena lica koja se06. oktobra odluče da odu na Kosovo i ostvare svoje glasačko pravo. Prema odluci Kosovske izborne komisije, samo oni sa važećom kosovskom ličnom kartom mogu ostvariti svoje glasačko pravo.

- Do prethodnih izbora, moglo je da se glasa sa važećim dokumentima. Sada je Kosovska komisija pooštrila kriterijume i moguće je glasati jedino uz kosovsku ličnu kartu. Svim interno raseljenim licima, dostupan je i kontakt telefon Kancelarije za Kosovo i Metohiju, gde mogu da dobiju sve informacije vezane za proces glasanja, ali organizovan odlazak na glasanje -- završila je Milojević.

Kontakt telefon za sve zainteresovane je 036/336-690.

            Jovana Ristić

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Milan

    Gost - Milan

    Poštrila kriterijume? Izgleda pre će biti da je neko nešto potpisao a mi ne znamo.Zašto se manipuliše ljudima ako im ne možete obezbediti ni osnovne uslove za život na Kosovu a Kancelarija treba da je tamo...
    • Ime: Milan