Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

10. oktobar 2019.

Tokom poslednjih godinu dana rešen je ili je u procesu rešavanja veliki broj infrastrukturnih i komunalnih problema, a kako budžet bude rastao i sredstva  namenjena mesnim zajednicama biće  značajnija, tvrde kraljevački naprednjaci

Tema današnje konferencije za novinare Srpske napredne stranke bio je učinak Saveta za rad i razvoj mesnih zajednica na teritoriji grada Kraljeva. Vukman Rakočević, predsednik ovog saveta pohvalio je rad predsednika mesnih zajednica, rekavši da su značajno doprineli rešavanju mnogih problema, koji su godinama zadavali muke stanovnicima pojedinih mesnih zajednica.

Rakočević je naglasio da je u tekućoj godini veliki broj infrastrukturnih i komunalnih problema rešen ili je procesu rešavanja, a da će se naredne godine značajnija sredstva iz budžeta opredeliti gradskim, prigradskim i seoskim mesnim zajednicama.

- U ovoj godini, za asfaltiranje puteva u 45 mesnih zajednica, preko programa Uređivanja gradskog građevinskog zemljišta opredeljeno je 70 miliona dinara, uz učešće mesnih zajednica od 15 odsto. Plan za 2020. godinu je da se ta sredstva uvećaju na 100 milona dinara, a sve zahvaljujuči tome što će Kraljevo privredno da ojača. Svesni smo da ova sredstva nisu dovoljna, ali kako budžet bude rastao, i sredstva  namenjena  mesnim zajednice biće  značajnija - kazao je Rakočević.

Prema njegovim rečima, najznačajniji infrastrukturni radovi naredne godine obavljaće se  na teritoriji  MZ Zelengora, gde će, kako tvrdi, biti izvedeno nekoliko projekata od izuzetne važnosti, kako za mesnu zajednicu, tako i za grad Kraljevo.

- Na teritoriji MZ Zelengora radi se severna obilaznica koja će rasteretiti taj od teretnog saobraćaja Kolektor otpadnih voda na teritoriji ove mesne zajendice biće realizovan do kraja sledeće godine, a vrednost ovog kapitalnog projekta iznosi 17,1 miliona evra -rekao je Rakočević.

Predsednik Saveta za rast i razvoj mesnih zajednica Gradskog odbora SNS ocenio je da su zbog elementarnih nepogoda koje su zadesile Kraljevo ove godine, strateški poduhvati često stavljani u drugi plan, jer je, kaže, prioritet bio da se obezbedi primarna saobraćajna komunikacija.

- Uradili smo osam mostova, samo u MZ Dedevci posle katastrofalnih poplava. Vrednost ovih radova je iznosila više od 100 miliona dinara. Podsetiću i na izgradnju bedema u Grdici, vrednog 45 miliona dinara, koji smo uradili uz pomoć Javnog preduzeća Srbijavode. U ovoj godini više od šest miliona dinara opredeljeno je  mesnim zajednicama Rudno, Progorelica, Vrba, Leševo, Kamenica i Stubal za rekonstukciju i opemanje domova – naveo je Rakočević.

Značajna sredstva, prema njegovim rečima, uložena su u mesne zajednice Ribnica, Mataruška Banja, a Higijenski zavod će, smatra on. po završetku izgradnje Zavoda za javno zdravlje bolje profunkcionisati.

Vrednost rekonstrukcije zdravstvene ambulante u MZ Ribnica iznosi više od 5 miliona dinara. Sledeće godine, najavio je, počeće i izgradnja novog objekta OŠ „Sveti Sava",  čija je procenjena vrednost 300 miliona dinara. Rakočević je najavio da će rešavanju problema seoskih vodovoda, grad ozbiljnije pristupiti u narednoj godini.

            Jovana Ristić

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Bojan

    Gost - Bojan

    To što delite humanitarnu pomoć članu SPO u Moše Pijade ,pozdravljam od srca...ipak niste kao što se priča.
    • Ime: Bojan