Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

4. jul 2016.

Bivši gradonačelnik predao svom nasledniku ključeve grada, lentu, pečat i nešto više od 195 miliona dinara u gradskoj kasi

 

Primivši obeležja grada i “raport” bivšeg gradonačelnika Kraljeva Tomislava Ilića o onome što je sa svojim timom uradio tokom svog dvogodišnjeg mandata, novoizabrani gradonačelnik Predrag Terzić zahvalio se svom prethodniku.

“Sve stavke koje sam u svom ekspozeu izneo na gradskoj skupštini nastojaću da primenim i u praksi, maksimalno se trudeći da celodnevnim radom moj tim i ja te zadatke ispunimo, a na tom putu nadamo se pidršci Gradske uprave, javnih preduzeća I medija”, rekao je Terzić.

Odlazeći gradonačelnik naveo je u svom obraćanju da stavljanje u funkciju nove sportske hale, u kojoj je održano nekoliko velikih takmičenja i završetak Glavčićevog mosta vidi kao dva najveća kapitalna projekta. Ilić je podsetio da je bivša garnitura posle poplava uradila sanaciju 10 mostava (osam kompletno, na dva su radovi još uvek u toku).

“Uradili smo vodovode u Šeovcu, Adranima i Mataruškoj Banji, rekonstrukciju škole u Adranima, izgradnja bedema u Grdici je pri kraju, obezbedili smo sredstva za komunalno opremanje industrijske zone”, naveo je Ilić.

On je podsetio da je urađen i Projekat za preradu otpadnih voda, sa kojim grad može da konkuriše kod predpristupnih fondova za investiciju vrednu 17.100.000 evra.

“Rešili smo i pitanje “Medijapana” prodajom lokacije, a očekujemo da nakon što ta priča bude zaokružena tamo bude između 100 i 150 radnih mesta”, naveo je Ilić.

Kraljevo je nakon poplava dobilo pomoć od 380.000 evra, dodao je on, navodeći kao bitnu i činjenicu da, kada je prethodna garnitura preuzela odgovornost za grad, u vlasništvu lokalne samouprave nije bio nijedan hektar zemljišta, a sada grad i zvanično ima evidentiranih 10.117 hektara.

Dugovanja u Fondu za poloiprivredu napravljena, kako je rekao, od 2004. do 2011. godine bila su 50 miliona dinara, naplaćeno je 37 miliona, a 13 je još uvek sporno.

Ilić je naveo da je odlazeća garnitura završila Strategiju grada Kraljeva, privela kraju projekat ubane regeneracije i izrazio je nadu da će radovi u Dositejevoj ulici početi krajem ove godine.

“Započeli smo i izgradnju zatvorenog bazena i paviljona na Goču, prvi put iz budžeta obezbedli sredstva za izgradnju pristupnih saobraćajnica do preduzeća koja rade, a takođe prvi put ove godine iz gradske kase namenili smo i osam miliona dinara za razvoj seoskog turizma”, pobrojao je Ilić.

On je u spisak uspeha naveo i rekonstrukcije ulica u samom gradu, pristupnih saobraćajnica ka mostu Milomira Glavčića, rekonstrukciju toplovoda (vrednost radova oko 11 miliona dinara). Za tzv. pojačano održavanje puteva izdvojeno je 97 miliona dinara, preko Saveta za bezbednost saobraćaja izvršeni su radovi u zoni škola vredni 8.650.000 dinara, u većini mesnih zajednica obnovljeni su domovi kulture, završeno je i novo obdanište “Ratarska kapija”, Kraljevo je dobilo grad-pobratm u Kanadi, Nijagara Fols.

 

“Naša lokalna samouprava nema višak zaposlenih u javnom sektoru, sva javna preduzeća bila su solventna, a poslednjeg dana juna stanje u gradskoj kasi pokazuje suficit od 195.221.260,19 dinara”, završio je Ilić.

Svojim potpisima ugovore o zvaničnoj primopredaji potpisali su i bivši zamenik gradonačelnika Milun Jovanović, kao I sadašnja zamenica prvog čoveka grada marica Mijajlović.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments