Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

14. oktobar 2019.

Političke moći pojedinca, uticaj medija na sposobnost da je sagledamo, otkrivanje načina koje mediji koriste da se ljudima posredno upravlja i da se uništi kritička javnost. samo su neke od tema sutrašnje triibine u Kraljevu

U utorak, 15. oktobra, u Kraljevu, u svečanoj sali gradske skupštine u 19 časova, biće održana tribina "Mediji, manipulacija i mi". To je druga po redu iz serije interaktivnih tribina pod zajedničkim nazivom "Ko donosi odluke o nama?".

Projekat ima za cilj da pozove građane na otvorenu diskusiju o tome koliki je naš uticaj i odgovornost kada su u pitanju odluke koje se u naše ime donose, kao i da ih motiviše da aktivno učestvuju u političkim procesima.

Tribina "Mediji, manipulacija i mi", bavi se pitanjima političke moći pojedinca i uticajem medija na našu sposobnost da je sagledamo, kako se mediji koriste da se ljudima posredno upravlja, kao i da se uništi kritička javnost kao najvažniji faktor u demokratiji. Otvara temu da li su mediji najbolja slika stanja našeg društva, na koji način utiču na naše ponašanje i ko su žrtve medijske manipulacije.

Tribina otvara i diskusiju i o tome zašto se medijski prostor popunjava besmislom, čemu služi reality programi, da li prepoznajemo oblike medijske torture i duhovnog nasilja i postavlja pitanja - da li mislimo ili verujemo i šta sve ne vidimo gledajući reality program. Biće reči i o istoriji propagande i manipulacije, kao i njihovim modernim formama.

Učesnici tribine su: Ivana Parlić, mr Dragan Krsmanović i dr Zoran Čvorović. Organizatori su gradske organizacije Narodne stranke i Dveri iz Užica uz podršku Saveza za Srbiju.

foto: Pixabay

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments