Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

5. jul 2016.

Predstavnici „Otpisanih“ tvrde da je SNS pomogao da se veštački napravi odbornička grupa SPO, kako bi ta partija sa samo jednim odbornikom obezbedila sebi  privilegije

 

Posle najnovijih izbora, na koje je izašao u velikoj koaliciji, čiji je stožer Srpska napredna stranka (SNS), Srpski pokret obnove (SPO) u lokalnom parlamentu ima jedno odborničko mesto, ali je partijskom kombinatorikom uspeo da napravi odborničku grupu, za čije formiranje je neophodno pet odbornika, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Miroljub Baković, predsednik udruženja građana „Otpisani 2014“.

On je podsetio da formiranje odborničke grupe omogućava postojanje šefa odborničke grupe i njegovog zamenika, čija je nadoknada veća od odborničke i pravo na tehničkog sekretara, sa honorarom u visini odborničke plate:

- Veštački, nemoralno, alhemičarskom političkom kombinatorikom, to je omogućio SNS, pa je SPO stekao i pravo da predlaže stalne članove komisija, te smo izračunali da će samo na nadoknade za rad angažovanih u radu odborničke grupe i komisijama, iz gradskog budžeta biti potrošeno oko 300.000 dinara više (na godišnjem nivou), nego da te kombinatorike nije bilo. U isto vreme, primetio je, Koalicija za bolje i pravedno Kraljevo, koja ima četiri odbornička mandata, nema odborničku grupu.

Baković je političkim licemerjem nazvao i predlog što je, kako je rekao, „fatamorganska“  odbornička grupa SPO, kao svog ćlana za stalni saziv Izborne komisije grada Kraljeva, predložila Oliveru Šljivić, kćerku Milomira Šljivića (SPO), člana u stalnom radnom odnosu i u prošlom, i u novom sazivu Gradskog veća.

„U pitanju je dvostruka prevara u jednom istom činu“, smatra Baković i podseća kolike su bile nadoknade za rad članova u GIK na izborima u aprilu, jer je Kraljevo kao primer astronomskih naknada za rad članova komisije kasnije danima provlaćeno kroz medije.

On je od Milomira Šljivića zatražio da zbog ovog čina podnese ostavku na mesto člana Gradskog veća ili, ako Šljivić ne želi to sam da učini, da novi gradonačelnik pokrene proceduru za smenjivanje Šljivića sa mesta većnika.

„Ako Terzić to ne želi da uradi, biće saučesnik u ovoj mahinaciji“, poručio je Baković, podsetivši da su članovi novog Gradskog veća dobili priliku da se u roku od osam dana izjasne o svom statusu.

Prema saznanjima „Otpisanih“, čak četiri člana (od ukupno 11) novog saziva izjasnili su se za stalni radni odnos u gradskoj vladi, što je dvostruko više nego u prošlom sazivu. To će, kaže, Baković, dodatno opteretiti gradski budžet. 

Udruženje građana „Otisani 2014“ na izbore u aprilu izašlo je na odborničkoj listi Srpskog pokreta Dveri, pa sada nema predstavnika u gradskoj skupštini ali se, kažu, po koalicionom dogovoru, nadaju da će im jedno mesto biti početkom ove jeseni.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - solomon

  Gost - solomon

  bAKOVIĆU idi muzi krave
  • Ime: solomon
 • Gost - Prle

  Gost - Prle

  Bakoviću idi ori njivu
  • Ime: Prle