Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  2 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

31. oktobar 2019.

Izgradnjom novih sportskih objekata, Kraljevo ponovo postaje grad sporta i mladih, ocena je sa današnje konferencije za novinare Gradskog odbora SNS na kojoj je bilo reči o atletskom i fudbalskom stadionu, ski liftu, zatvorenom bazenu

Kraljevo sa otvaranjem aerodroma „Morava“ i sa formiranom sportskom infrastrukturom sutra može da konkuriše za bilo koje ozbiljno sportsko dešavanje, čak i evropskog ranga, ocenio je danas na konferenciji za novinare kraljevačkog odbora Srpske napredne stranke (SNS), koja je bila posvećena ulaganjima u oblasti sporta. Lokalna samouprava je od 2015. godine uložila mnogo sredstava u izgradnju infrastrukture, čime su stvoreni uslovi za funkcionisanje svih sprtskih klubova, rekao je Aleksandar Nestorović. On je pohvalio organizatore mnogih spotrskih takmičenja, koja su se u protekle četiri godine odigrala u Kraljevu, ističući da je ponosan što su se Kraljevčani pokazali kao dobri domaćini, a „ulaganjem u sport podstiče se i razvoj turizma “.

Nestorović je naveo da je, uprkos svim problemima tokom izvođenja radova, posebno ponosan na rekonstrukciju atletskog stadiona, koji će, kako je rekao, od naredne godine moći da ugosti najbolje srpske atletičare.

- Iako neki smatraju da treba da se stidimo, izuzetno smo ponosni na rekonstrukciju atletskog stadiona, koji će posle pedeset godina, biti najlepši ateltski  stadion u Srbiji. Svesni smo svih problema koji su nas sačekali u startu, a sa kojima se tada nismo izborili na najbolji način. Zaustavili smo propadanje stadiona. Ušli smo u jedan ozbiljan projekat i uspećemo da u toku naredne godine dočekamo najbolje atletičare. Konačno će i naši atletičari imati mogućnost da beleže rezultate na podlozi koja se već uveliko koristi na svim svetskim  stadionima - poručio je Nestorović.

On je dodao i kako se očekuje da će 2020. godine biti nastavljen projekat izgradnje zatvorenog bazena, koji stoji zbog, kako je rekao, problema sa finansijama.

- Očekujemo da će u 2020. godini, preko Ministarstva omladine i sporta, biti obezbeđena sredstva za nastavak gradnje, kako bi i kraljevački vaterpolisti dobili uslove za ozbiljnije treniranje i postizanje rezultata. Osim vaterolista, svi građani Kraljeva će konaćno će moći da uživaju u bazenu tokom cele godine - kazao je Nestorović.

Posle dužeg perioda, najavuo je on, biće u funkciji i ski staza na Goču.

- U toku ove zime, mala ski staza koja će biti produžena sa 150 na 350 metara, biće ponovo aktivirana postavljanjem novog ski lifta tipa sidro, pa sam siguran da će turizam na Goču ponovo krenuti uzlaznom putanjom – ocenio je Nestorrović, dodajući kako jsu ove godine na toj planini napravljena dva sportska terena: jedan za košarku i odbojku i drugi za rukomet, a počela je i rekonstrukcija balon sale na Goču

Prema proceni Nestorovića, grad Kraljevo je potpuno spreman za raspisivanje tendera za izgradnju gradskog fudbaskog stadiona, kapaciteta 8.000 mesta. Grad je obezbedio lokaciju i uradio projekat, a sada predstoji raspisivanje tendera za odabir izvođača radova.

Prema njegovim rečima, velike su šanse da u narednom periodu u Kraljevu bude izgrađeno klizalište, kojim bi gazdovao Sportski centar „Ibar“, a na kojem bi đacima nekoliko sati dnevno bilo omogućeno besplatno klizanje.  Nestorović je pohvalio i rad Saveza za sport grada Kraljeva, koji je drugu godinu za redom, organizator Malog sajma sporta, u Hali sportova, ali i gost Velikog sajma sporta u Beogradu.

       Jovana Ristić

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

10 Comments

 • Gost - Nestor

  Gost - Nestor

  U sport ulazete toliko, da su svi klubovi ispali iz prvih liga, a obnavljate tako brzo, da su sva planirana takmičenja odlozena, i jos lazete o tome..
  • Ime: Nestor
  • Gost - Andrija

   Gost - Andrija

   Gospodine,ocigledno ne pratite zensku kosarku. 
   Devojke su najbolje u drzavi, a 2 u regionu posto igraju i aba ligu.. 
   • Ime: Andrija
 • Gost - Nest

  Gost - Nest

  Neat je Češka firma koja maze oci narodu neko jzima.lovu njima daje dobre lokacije oni rentiraju lokale.  Ulozen minimim u trzni ce tar koji nije ni zatborenog tipa.  Pa to je valjda grad trebao da napravi i da rentira.   Joj  al ce zatvor da bude pun lad se promeni ova bagr...
  • Ime: Nest
  • Gost - Gargojl

   Gost - Gargojl

   Ovo je verovatno najgluplji, najsamoupravljackiji i najpopulistickiji komentar koji sam procitao na ovom sajtu, a  nacitao sam ih se
   • Ime: Gargojl
 • Gost - Zadušni deda

  Gost - Zadušni deda

  Ko ne shvata da je davno otkucalo 12, ne bi trebalo da ima poslovnu sposobnost... Stadion? Klizalište? Mogli bi da građanima Kraljeva omogućite uživanje i u penjanju na veštačkoj steni, golfu i tradicionalnoj škotskoj veštini bacanju trupaca... Nema veze što sve što već postoji ne radi kako treba, što nam u gradu propada skoro sve što ne održavaju građani o svom trošku, što mnogi odlaze, a mnogi svojoj deci budućnost vide van Srbije... Blago nama sa vama...
  • Ime: Zadušni deda
 • Gost - Realno

  Gost - Realno

  Sport nam je nikad bolji!
  • Ime: Realno
  • Gost - MKV1

   Gost - MKV1

   ...u novijoj istoriji.
   • Ime: MKV1
 • Gost - Trisovic

  Gost - Trisovic

  Da objasni ko mu je dao lokal da otvori kafić Kutak!
  Gospodin je više za to da se njime pozabavi tužilaštvo i privredni kriminal! Kako se to odjednom opet gradi novi tržni centar i ko je dobio stanove za to.(za usluge gradnje)
  Valjda će neko da pokrene ispitivanje.
  • Ime: Trisovic
 • Gost - Kraljevcanin

  Gost - Kraljevcanin

  Xaxaaax  najvise u sport ulazete ??????
  • Ime: Kraljevcanin
 • Gost - Nest

  Gost - Nest

  A da objasnis gradjanima kako si dosao do loklala u TC Nest, kako si u istom napravio bastu bez dozvole. Kako si i koliko kvadrata dobio u novom trznom centru? 
  Koliko ste ti i Terzic vajdili na led rasveti itd. Smesi ti se corka Aleksandre.
  • Ime: Nest