Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  2 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

14. novembar 2019.

Posle decenijske pauze, konačno imamo modernu pravnu državu u kojoj je jedini postulat vladavina prava, ocenila je na konferenciji za novinare, predsednica Saveta za pravna pitanja Gradskog odbora SNS u Kraljevu - Marija Kopitović

Na današnjoj konferenciji za novinare Gradskog odbora SNS u Kraljevu, predsednica Saveta za pravna pitanja Marija Kopitović pohvalila je potpisivanje sporazuma koji se tiče otvorenosti granica između Srbije, Makedonije i Albanije, ocenivši da će on doprineti ekonomskom napretku države, jer se njime ukidaju sve dosadašnje trgovinske barijere:

- Sporazum koji je potpisao predsednik Aleksandar Vučić je istorijski, a nazivamo ga i „mini-šengenom". Predstavlja sporazum između Srbije, Makedonije i Albanije, koji će uticati na otvorenost granica. Ovaj sporazum  će stvoriti protok robe, ljudi i kapitala, kao i ukidanje svih trgovinskih barijera. U ovom trenutku nismo ni svesni svih pozitivnih strana ovog sporazuma, koje će se tek u narednom periodu jasno definisati - naglasila je predsednica Saveta.

Kopitović smatra da dolaskom na vlast Aleksandra Vućića i Srpske napredne stranke, Srbija konačno ima uspostavljenu pravnu regulativu, odnosno, legalitet na pravni i slobodan način, koji su, kako kaže, osetili i svi  građani.

- Put do ostvarivanja prava nije bio lak. Bilo je potrebno da se pravna regulativa uredi u skladu sa pravnom regulativom Evropske unije, kojoj težimo. Običan građanin, za razliku od nekog prošlog vremena, danas može da razmišlja o boljim danima, novim investicijama koje smo svi videli i osetili. Danas, građanin koji želi da se ulica u kojoj živi asfaltira, da dobije osvetljenje, zna da to može da uradi kroz sistem. Zna da neće, kao što je to bio slučaj, za vreme drugih vlada, nailaziti na sistem koji će mu poručivati da papirologija ne dozvoljava da ostvari svoje građansko pravo - ocenila je Kopitović.

Ona je pohvalila i Zakon o besplatnoj pravnoj pomoći, koji će, prema njenom mišljenju. najviše pomoći socijalno ugroženim kategorijama ljudi, da ostvare svoja zakonska prava, kao i Zakon o elektronskoj upravi, za koji je navela da građanima olakšava posao pribavljanja dokumentacije i skraćuje čekanje u redovima.

- Država je prepoznala potrebe građana i donela Zakon o besplatnoj pravnoj pomoći. Ovaj zakon najviše doprinosi osobama iz osetljivih društvenih grupa, da se upoznaju sa svojim pravima i da ih što brže i lakše ostvare – pohvalivši i  Zakon o elektronskoj upravi, zbog kojeg, kako kaže, „više nema dugih čekanja“.

Nekada smo znali da čekamo par nedelja jedan dokument, dodala je ona, a danas je zakonom dozvoljeno da se to obavi na lakši i brži način i da se većina dokumentacije, pribavi po službenoj dužnosti, kako bi se vreme i novac uštedeli. Kopitović je naglasila i da veruje da će u narednoj, izbornoj godini, Srpska napredna stranka zadržati vlast, jer je kako kaže, u pitanju stranka koja je vratila dostojanstvo narodu, posle višedecenijskog mraka.

- Građani imaju moć da sami odluče da li će iskoristiti svoje glasačko pravo, odnosno kako će oceniti nečiji rad. Srpska napredna stranka je spremna i na to,  kao i u periodu kada je osvojila vlast. Iako joj predstoji teži put, jer uvek je nešto lakše osvojiti nego zadržati. Naša tranka nema bojazni, jer zna da je iza sebe ostavila dostojanstvo narodu i da neće dozvoliti da se vratimo u doba višedecenijskog mraka – zaključila je Kopitović.

                     Jovana Ristić

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

8 Comments

 • Gost - Ćazim Fazlija

  Gost - Ćazim Fazlija

  Mora da je kadar Nebojše Simovića i žena nekog poslovnog ortaka sa KiM
  • Ime: Ćazim Fazlija
 • Gost - Радник посште пред пензије

  Gost - Радник посште пред пензије

  Е сад кад видим овог Трикоша у СНС још на Конференцији за новинаре ко ће мене и чиме да убеди да гласам за напредњаке.Па он је бруга,већи пертиски прелетач од Маје Гојковић.Но сад о овој госпођи која ромори.Прво,никад нисам чуо за њу.Али сам чуо за социјалисте утописте Фуријеа,Роберта Овена,Сен Симона.Е њима се почетко 21 века придружио Небојша Симовић социјалистичким утопистичким пројектом Краљевград који је промовисао уз помоћ приученог металског радника Милоша Милошића,поклисаре свих партија и режима.Ова госпођа Копитовић пошла је њиховим стопама.Ако је прочитала слово о споразуму који хвали вешам се код Милутина.
  • Ime: Радник посште пред пензије
 • Gost - Nekadasnji odbornik

  Gost - Nekadasnji odbornik

  Нашла се вила у чем  није била!Но да се вратим у прошлост.На једном представљању кандидата за одборнике краљевачке скупштине 1995.године један од кандидата за одборника из села СА ОБРОНКА Гледицких планина је ,попут ове госпође Копитовиц,рекао да це се залагати за укидање санкција нашој земљи.Еј,како ,где,на ком месту,на ком скупу.Ма не,пусти сеоске путеве,амбуланте,пољопривреду,ударио човек по високој теми да се даље чује.Ето и ова госпођа,пртва  хладна па о споразуму Србије,Македоније и Албаније.Уместо да каже нешто о извршитељима,који пљачкају народ,о корупцији у судству,о деценијским судским споровима она о ономе чиме ће да убије време и пред газде изађе с питањем каква сам била.Ово стварно више нема смисла-тамбура свако о чему му падне на памет.Да питаш сутрадан било кога па и њу о чему је причала,кладим се да ничег не може да се сети јер ништа и не вреди.Брука
  • Ime: Nekadasnji odbornik
 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Vi to govorite o nekoj vašoj Srbiji ?!
  • Ime: Stanar
 • Gost - ...nit miriše

  Gost - ...nit miriše

  Taj ,,čuveni sindikalac" je običan karijerista i laktaroš. Zato je ispod fotografije Velikog Vođe.
  • Ime: ...nit miriše
  • Gost - Veso

   Gost - Veso

   Čudan čovek sa ,,čudnom diplomom,, čudnim stanovima provuče se kroz život partijski čudno!
   • Ime: Veso
 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Gospodin Trikoš koji je okrenuo glavu na slici (sa brkovima) čuveni "Sindikalac" samo što ne počne da se smeje!
  • Ime: Stanar
 • Gost - milomir

  Gost - milomir

  ... može li neko ovoj dotičnoj " pravnoj " gospođi da objasni da u državi Srbiji nije predsednički sistem i da njen božanstveni " vođa " nije imao šta da traži na ovom zasedanju kao zvanični predstavnik Srbije jer je to trebala da bude ovaj " fikus-premijer " Srbije a naročito nije imao pravo po Ustavu države Srbije da on potpisuje ovaj sporazum nazvan " Mali Šengen " ... 
  • Ime: milomir