Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

22. novembar 2019.

Ministra Nebojšu Stefanovića u Kraljevu novinari su pitali i o aferi Krušik, optužbama da je Srbija prodavala oružje Ukrajini, odluci Univerziteta u Beogradu da doktorat srpskog  ministra finansija jeste plagijat, o jednom tvitu...

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prilikom svog boravka u Kraljevu, gde je posetio Policijsku upravu u ovom gradu, nije želeo da odgovori na pitanje u kom svojstvu je njegov otac Branko Stefanović, prilikom posete preduzeću „Krušik“ 2017. godine u Valjevu bio na listi firme „GIM“.

- Sve što sam imao o tome da kažem, rekao sam. Više puta sam odgovarao na ta pitanja i više o toj temi neću govoriti - rekao je ministar Stefanović i prešao na odgovor na sledeće pitanje.

Komentarišući aferu „ruski špijun“ i snimak na kojem, Georgij Kleban,  ruski diplomata i pripadnik vojne obaveštajne službe te zemlje, navodno predaje novac „visokom srpskom zvaničniku“, ministar Stefanović na pitanje ima li uhapšenih odgovara da se „policija nije bavila ovom temom“:

- To rade Bezbednosno informativna agencija (BIA), Vojno bezbednosna agencija (VBA) i Tužilaštvo, a policija nije bila uključena u to.

Na molbu da prokomentariše to što je Univerzitet u Beogradu utvrdio da je ministar finansija i bivši gradonačelnik Beogrda Siniša Mali prepisivao prilikom izrade svoje doktorske disertacije koju je na Fakultetu organizacionih nauka odbranio 2013. godine, ministar Stefanović je rekao da se „o tome ne bi oglašavao, jer ne zna dovoljno o toj temi, niti je nadležan“.

Na tvrdnje koje je objavio bugarski sajta „Arms Watch“ da je ukrajinska vojska u ratu u Donbasu koristila krijumčareno oružje proizvedeno u Srbiji, ministar policije odgovara da je „predsednik Republike sve rekao“ i da „Srbija nikada nije izvozila svoje naoružanje u Ukrajinu bilo gde, ikada, iako je Ukrajina dozvoljeni „end juzer“ i izvoz bi, da smo izvozili, a nismo, bio po zakonu“:

- Da neka treća zemlja proda naše naoružanje Ukrajini, šta tu Srbija može? Koja je to zemlja? - odgovorio je kontrapitanjem ministar Stefanović, ističući kako je predsednik Srbije izneo precizne podatke koje kompanije su učestvovale u tome.

Mi smo došli baš za ovaj lot, dodao je on, koji je prikazan na televiziji: ko je kupio, ko su ljudi koji su učestvovali u tome i koje prodavao to oružje.

- Nismo, čak, rekli da je to urađeno nezakonito, samo da se zna ko je to uradio, da se ne pričaju razne bajke i izmišljotine, nego da se vidi ko je učestvovao u kupoprodaji tog naoružanja, ko ga je prodavao poljskim kompanijama. Kome su ga one kasnije, , prodale Ukrajincima, pitanje je za Poljake koji imaju pravo na toako su radili u skladu sa zakonom - kazao je Stefanović.

Prema njegovim tvrdnjama, „Srbija je potpuno čista i ispravna i radila je u skladu sa svim međunardonim propisim, što potvrđuju i sve relevantne međunarodne institucije, jer je oružje prodavala samo dozvoljenim „end juzerima“

Ministar policije danas je prokomentarisao i objavu na društvenoj mreži Twitter Vladana Slavkovića, aktiviste Lokalnog fronta iz Kraljeva, ocenjujući da „nasilje ne sme da se događa u našoj zemlji, na bilo koji način“

- Onaj ko ima poriv da bilo kome u zemlji poručuje da treba da „dobije metak u leđa, ubije, veša ili siluje, pokazuje apsolutnu nezrelost, neverovatan stepen nasilja i određenu vrstu ponašanja, kojom pokazuje kako Srbija treba da izgleda. Kada neko kaže nešto što se pojedincu ne dopada, poruka je: „Hajde da mu saspemo nekoliko metaka u leđa". Kada se nešto ovako desi, očekujem reakciju Tužilaštva, jer je Tužilaštvo nadležno, oni su ti koji treba da provere da li ima elemenata krivičnog dela i da postupaju u odnosu na svoje ovlašćenje – zaključio je ministar policije.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Stanar

    Gost - Stanar

    Znači gospodine dr Nešo, sada je na redu tvoja diploma ?!
    • Ime: Stanar