Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  4 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivna
 

29. novembar 2019.

Lokalni front će sigurno trajati, iako bismo svi bili najsrećniji da u ovoj zemlji nije bilo potrebe da se LF pojavi; sudeći po trenutnom stanju u Srbiji, LF ne samo da će trajati, već će biti i nužan, ocenjeno na proslavi pete godišnjice postojanja

Nije bilo lako izdržati pet godina zbog uticaja koje svi trpimo, ali ono što nas drži zajedno sve ovo vreme je višedecenijsko prijateljstvo, kažu u kraljevačkom Lokalnom frontu.

Na večerašnjem skromnom obeležavanju pete godišnjice postojanja u prostorijama LF, podsećanje da je, kako su rekli, ovo udruženje građana nastalo od grupe prijateljica i prijatelja, koji dele određene vrednosne stavove i ideje o budućnosti zemlje.

- Mi tim načinom promovišemo i načela slobode, solidarnosti, samouprave i sigurnosti, zbog čega i svi judi okupljeni oko Lokalnog fronta čine sve što mogu da sebe potvrde u ovim načelima. Naš večerašnji susret govori o tome da te ideje ne deli samo jedno udruženje građana, već i mnogi oni koji su večeras ovde došli kao naši prijatelji – poručio je, govoreći u ime svih prisutnih, Vladimir Marović, aktivista LF i odbornik ove političke opcije u lokalnoj skupštini.

Aktivisti i okupljeni prijatelji LF naveli su da i dalje, kao pre pet godina, žele da ponude novu snagu na društvenoj, ekonomskoj, kulturnoj i političkoj sceni neposrednog okruženja, da raskinu sa političkim uslovljavanjem kao oblikom manipulisanja i ucenjivanja građana i da građanima vrate pravo donošenja odluka koje se tiču organizovanja njihovog lokalnog životnog i funkcionalnog okvira.

- Zato ukazujemo na nepravilnosti u radu lokalnih organa vlasti i pozivamo ih na odgovornost. Za pet godina smo rasli i porasli do, sada već zaista prepoznatljivog političkog brenda koji je poodavno nadrastao lokalne okvire, a cilj nam je da, pored udruživanja sa sličnim organizacijama u Srbiji, ostvarimo i kontakte sa udruženjima građana i inicijativama na prostoru Balkana, budući da je čitav taj prostor pritisnut poprilično sličnim problemima – naveo je Marović, istiičući da su najponosniji na, kako je rekao, združenost, uspeh koji je nastao trudom i na nepokolebljivost.

On je dodao kako smatra da se aktivisti Lokalng fronta u Kraljevu, koji od 2016. ima i pet odborničkih mandata u lokalnoj skupštini, već prilikom osnivanja LF bili prilično ostvareni u svojim profesijama.

- Zato smo smatrali da je nužno ta znanja i veštine da upotrebimo za dobro samog društva. Zbog toga sve ovo što činimo sada i jeste vezano za široki socijalni okvir. Lokalni front će sigurno trajati, iako bismo, uistinu, svi mi bili najsrećniji da u ovoj zemlji nije bilo potrebe da se Lokalni front pojavi. Nažalost, imamo situaciju koja je uslovila pojavu ovakvih organizacija udruženja i inicijativa širom Srbije. Sudeći po trenutnom stanju u Srbiji, Lokalni front ne samo da će trajati, već će biti i nužan – poručio je Vladimir Marović.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

6 Comments

 • Gost - Čitalac

  Gost - Čitalac

  Vi ne iznosite uverljive argumente, već samo bljujete mržnju, mržnju i mržnju. Takav vam je i iskompleksirani Vođa, takva vam je i vlast, takva nam je i država. Vi ste, u suštini, tuga od ljudi. Zato, samo terajte svoje. Ali, što dalje od nas, koji nismo Lokalni front, ali jesmo uz njih. I bićemo.
  Tačka.
  • Ime: Čitalac
 • Gost - Ленка

  Gost - Ленка

  Углавном су им девојке/момци (шта ко воли) из СНС-а, тако да је корист обострана.
  И већина ових људи је дошла по страначкој легитимацији до посла/положаја. Промискуитетни су, насилни, зависни од психоактивних супстанци и алкохола. Неки чак извлаче дилере из затвора, неки раде у школама, неки у библиотеци, културним установама. 
  Мислим да је највећи проблем што раде са децом и адолесцентима. Деца не знају ко су они и чиме се баве. 
  • Ime: Ленка
 • Gost - Albanke su nase sestre

  Gost - Albanke su nase sestre

  Pojavili hahahhahahha. Umisljena elito, vi ste samo zarobljeni tinejdzeri u telu odralih ljudi, koji su se pojavili u vreme otpora. Sve ste osim mladi i novi, promenili ste po par stranaka. 
  Ne da niste neophodni, vec ste i vec bivsi. Kraljevo zna ko ste!

  Mirdita!

  • Ime: Albanke su nase sestre
 • Gost - Realista

  Gost - Realista

  Realno gledano,Vostinic i Slavkovic su preletaci.Neka kaze srednjoskolac Vostinic koliku je platu imao u EPS-u za vreme vlasti DS ? A Slavkovic neka kaze odakle je doneo diplomu,iz kog grada ?
  • Ime: Realista
  • Gost - boban

   Gost - boban

   Pomogao Nešović iz SPSa a znamo i zbog koga!
   • Ime: boban
 • Gost - Boki

  Gost - Boki

  Kako se pojavili, mali sto tra zi medijsku paznju, ponikao u Radikalima, pa u Otporu, pa G17, pa Demokratska stranka i na kraju pitanje. Iz čega ste se pojavili? 
  • Ime: Boki