Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

10. decembar 2019.

Pred građanima Kraljeva su dve javne rasprave, jedna o Nacrtu Odluke o budžetu za 2020. u delu planiranih investicija i druga o mesnim zajednicama, naročito važna za MZ Zelengora, Sijaće Polje, Trgovište, Petropolje, Sibnicu Ii Zakutu

Javni pozivi (možete ih naći na adresi https://www.kraljevo.rs/oglasna-tabla/ trajaće do 16. decembra, kada će u 15.00 časova, svi zainteresovani građani moći da prisustvuju Javnoj raspravi kako bi postavili pitanja i dali predloge, u vezi sa delom koji se tiče investicija predviđenih u budžetu Kraljeva za narednu  godinu. Većnici su na današnjoj sednici Gradskog veća raspravljali i o Nacrtu odluke o mesnim zajednicama na teritoriji grada Kraljeva, odnosno o potrebi pribavljanja mišljenja građana sa teritorija mesnih zajednica Zelengora, Sirča, Trgovište, Petropolje, Sibnica i Zakuta o članu 8. Nacrta ove odluke.

Predsedavajući Gradskog veća, gradonačelnik dr Predrag Terzić pozvao je sve građane Kraljeva, a naročito one koji žive na teritoriji ovih mesnih zajednica, da se uključe u određivanje teritorija mesnih zajednica.

Nacrtom je predviđeno da se na teritoriji Mesne zajednice Zelengora formira nova mesna zajednica Sijaće Polje, da se ukine Mesna zajednica Trgovište odnosno da se ta teritorija pripoji Mesnoj zajednici Sirča, a da se od teritorija mesnih zajednica Petropolje, Zakuta i Sibnica formira nova teritorija mesne zajednice.

- U slučaju MZ Zelengora, radi se o velikom području, sa velikim brojem stanovnika, sa različitim potrebama u Sijaćem Polju i u gradskom delu MZ. Iz tog razloga, poštujući inicijativu meštana Sijaćeg Polja, predlažemo da se formira nova mesna zajednica - Sijaće Polje - pojasnio je gradonačelnik

S druge strane, u MZ Trgovište postoji veoma mali broj stanovnika i ne postoje ni formalni uslovi za opstanak ove mesne zajednice, pa je predloženo da se ona pripoji najbližoj , odnosno MZ Sirča.

Prema rečima Terzića, na teritoriji MZ Petropolje, Zakuta i Sibnica sada živi mali broj stanovnika na velikoj teritoriji.

- Upravo zbog toga pozivamo građane kako bi i oni dali sud, a na osnovu toga članovi Gradskog veća će predati predlog koji će se naći na sednici Skupštine grada Kraljeva. Bitno je da svi damo predloge, i članovi Gradskog veća i zainteresovani građani, kako bi se pred odbornicima Skupštine grada našao što je moguće bolji predlog Odluke o mesnim zajednicama grada Kraljeva – poručio je Terzić.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Boban

    Gost - Boban

    Smanjuje se broj stanovnika, mnoge mesne zajednice pred gašenjem a neku suluda želja da se afirmišu pojedinci u MZ  Zelengora, nažalost će na Sakupštini  proći i nastaće nekakva MZ Sijaće Polje. 
    • Ime: Boban