Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

15. decembar 2019.

Da li se u polarizovanom društvu mediji smeju optuživati za stvaranje atmosfere nasilja i mržnje, da li im se može uskratiti pravo i obaveza da kritikuju vlast, neke su od tema tribine koju Udruženje novinara Srbije sutra organizuje u Kraljevu

Udruženje novinara Srbije (poziva urednike, novinare i zainteresovanu javnost na tribinu o medijskoj etici „Novinari ili politički protivnici”. Tribina će biti održana u ponedeljak, 16. decembra u Kraljevu u 18 sati, u biblioteci „Stefan Prvovenčani“ (Cara Lazara 36).

Da li se u ovako polarizovanom društvu mediji smeju optuživati za stvaranje atmosfere nasilja i mržnje? Da li im se može uskratiti pravo i obaveza da kritikuju vlast i da li je novinarstvo profesija koja štiti javni interes ili interes političara?

Diskutovaće se i o tome da li u Srbiji postoji prostor za dijalog ili je jaz između opozicionih i vladinih medija preveliki. Da li su i jedni i drugi spremni da objave argumentovane stavove druge strane?

Na tribini će govoriti predsednica Suda časti UNS-a i kolumnistkinja „Nedeljnika“ Ljiljana Smajlović, književnik, novinar i član Suda časti UNS-a Muharem Bazdulj, direktor Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani“ mr Miša Milosavljević, glavni i odgovorni urednik RTV KIM i član Suda časti UNS-a Goran Avramović i bivši urednik dopisništva RTS-a i bivši član Suda časti UNS-a Kosta Garić.

Ovo je treća tribina o medijskoj etici, koju organizuje UNS sa ciljem da zajedno sa kolegama i građanima diskutuje o brojnim medijskim kontroverzama koje prate medijski i javni život u Srbiji. Cilj je i da ukažemo na urušavanje etike u medijima i sve češće ignorisanje Kodeksa novinara Srbije, navode u svom pozivu organizatori tribine.

foto: Pixabay

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments