Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

18. decembar 2019.

Članovi Gradskog veća u Kraljevu raspravljali su danas o izveštajima sprovedenim o dve javne rasprave: jednoj, koja je bila posvećena gradskom budžetu u delu planiranja investicija za narednu godinu i o mesnim zajednicama

Deo prve javne rasprave bila su samo trojica građana: dvojica su tražili i dobila odgovoe da su za 2020. godinu u gradskom budžetu planirana sredstva za izradu projekta kanalizacione mreže u Kovačima i pritoke Ribničkog potoka uzvodno od ulice Đure Dukića u Ribnici. Treći je, tražio i, kako se u izveštaju navodi, dobio pojašnjenje u vezi plana u budžetu na funkcionalnim klasifikacijama 540 – zaštita biljnog sveta i 620 – mesne zajednice, kao i koliko je u budžetu tza narednu godinu sredstava planirano za projekat „Voćareve livade“.

Javna rasprava o Nacrtu odluke o MZ izazvala je više pažnje (46 predloga), ali je stav obrađivača, odnosno Radnog tela koje je odlučivalo o predlozima, i pored ocene da su pravno mogući, bilo mišljenja da se – ne mogu prihvatiti, pa je i stav gradskih većnika bio isti.

Pred gradskim odbornicima, na sednici gradske skupštine naredne nedelje naći će se predlog Odluke o mesnim zajednicama (MZ), koja se odnosi na promenu teritorije MZ i na uvođenje jedne nove MZ. Prema ovom predlogu MZ Zelengora je podeljena na MZ Zelengora i novu MZ Sijaće Polje. Mesna zajednica Trgovište je pripojena postojećoj MZ Sirča, a od MZ Petropolje, Sibnica i Zakuta formira se jedinstvena teritorija MZ Petropolje.

- Kraljevo ima najveću teritoriju u Srbiji, 1.530 kvadratih kilometara. Razdaljina od Bzovika do Zakute je čitavih 150 kilometara, a na čitavoj teritoriji grada Kraljeva moraju da se obavljaju komunalne delatnosti. Grad mora da organizuje veliki broj mesnih zajednica, a problem nastaje kada na velikom prostranstvu imamo mali broj stanovnika. Mnogi većnici su pitali da li treba neku mesnu zajednicu ukinuti, odnosno da li treba formirati nove i po kojim kriterijumima. Sa jedne strane, govorimo o broju stanovnika, ali sa druge strane, važan kriterijum je i teritorija određene mesne zajednice i nije lako doći do rešenja gde će svi biti saglasni – ocenio je gradonačelnik Terzić

Na današnjoj sednici Gradskog veća bio je i Nacrt programa uređivanja građevinskog zemljišta za 2020. godinu, ali ovoj temi portal Krug posvetiće zaseban tekst.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Kralkevčanin

    Gost - Kralkevčanin

    Gde je rampa za invalide na novim stepenicama sram vas bilo ne znate stepenice d anapravite.  Šta je sa stadionom  koji se gradi toliko dugo.  Ženu si zaposlio u javno stambeno tražiš reket čoveku za 1 ar što grad Kraljevo ima u Cara Dušana a on 7 ari pored. Ne može da zida od vas. 
    • Ime: Kralkevčanin