Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  4 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivna
 

26. decembar 2019.

Administrator FB grupe Grad Kraljevo saopštio je, na dodeli paketića za decu lošijeg imovnog stanja, da je poklone obezbedio izvesni Miroslav Salajka Pejački, koji je na društvenim mrežama po imenu poznat mnogima, ali i dalje - anoniman

Večeras su u Poslovnom centru „Melos" u Kraljevu dodeljeni novogodišnji paketići mališanima u okviru humanitarne akcije koja je počela na duštvenim mrežama, sa idejom, da i oni mališani čiji roditelji nemaju uslove da im kupe poklon, ove godine, ipak,  dobiju novogodišnji paketić.

Ideja je potekla od strane administratora Fejsbuk grupe „Grad Kraljevo" Gorana Bunardžića, koji je, kako se večeras ispostavilo, ovu akciju organizovao u saradnji sa donatorom paketića, izvesnim  Miroslavom Salajkom Pejačkim.

- Dodeljeno je 80 paketića. Akcija je potekla sa društvenih mreža, a donator mi je dodelio ulogu da odredim ko su porodice čija deca treba da dobiju paketiće. Objavio sam post u grupi ,,Grad Kraljevo", a  decu su predlagali vaspitači, učitelji i komšije, koji su mi dosta olakšali izbor. Nadam se da je fer odabrano i da je svih 99 paketića otišlo u ,,prave ruke", jer je glavni kriterijum bio socijalni položaj, odnosno da poklone dobiju ona deca čiji roditelji, nažalost, nisu u mogučnosti da im kupe novogodišnji paketić. Vodili smo raćuna da paketiće dobiju mališani iz svih delova grada, kako iz centralne gradske zone, tako i iz seoskih područja, stoga sa nama su danas bili mališani iz Vrbe, Samailaa, Žiče, Ribnice - pojasnio je Bunardžić.

Najveću zaslugu za današnju nesvakidašnju humanitarnu akciju, kako kaže,  ima Kraljevčanin, koji je veoma aktivan na društvenim mrežama, ali koji, naveo je Bunardžić. ne voli da se pojavljuje u javnosti.

- Za današnju radost mališana zaslužan je donator koji je obezbedio paketiće. U pitanju je neko koga znamo kao izuzetno aktivnog na društvenim mrežama, a to je „fantom sa društvenih mreža" - Miroslav Salajka Pejački, koji je u saradnji sa grupom građana Starosedeoci Kraljeva i okoline obezbedio paketiće. Miroslav je fantom sa društvenih mreža, čovek koji kritikuje, ali i pomaže građanima Kraljeva. On je veliki humanitarac, za neke humanitarne poduhvate verovatno već znate, a neke znam samo ja - otkrio je Bunardžić.

Deo paketića pojedinim mališanima je pre grupne dodele odnet na kućnu adresu, s obzirom da se radi o deci lošeg zdravstvenog stanja, koja danas nisu bili u mogućnosti da prisustvuju dodeli paketića. Paketići su odneti u Samaila, porodicima Veljović i Lešević, kao i porodici Radović u gradu. Takođe, paketići će biti dostavljeni i porodici Miljojković na Beranovcu.

              Jovana Ristić

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Kraljevčanin

    Gost - Kraljevčanin

    Bravo, čovek me oduševljava. Bistar um i pre svega iskreno srce. Moderni Robin Hud u Kraljevu koji je grad mrtvih duša( prodatih za sitne svoje interese). Takvi ljudi daju nadu da smo još živi. Srbi nikada nisu u svojoj istoriji tako duhovno pali kao danas. 
    • Ime: Kraljevčanin