Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

3. januar 2020.

Stotinak građana Kraljeva okupilo se večeras na skupu podrške Srbima u Crnoj Gori povodom spornog Zakona o veroisposvesti ispred Crkve svete trojice, a onda su mirno prošetali do Trga srpskih ratnika

Stotinak građana Kraljeva učestvovalo je na večerašnjem skupu podrške narodu u Crnoj Gori, bez ikakvih političkih konotacija.

Kako ističu, na ovaj način želeli su da pokažu da su uz pravoslavnu braću u Crnoj Gori koja su ovih dana u teškom položaju. Vernici u Crnoj Gori već nekoliko dana protestuju u svim većim gradovima protiv Zakona o slobodi veroispovesti.

Okupljeni kažu da su na ovu ideju došli videvši da se ovakav vid podrške srpskom narodu u Crnoj Gori organizuje u mnogim gradovima i opštinama u Srbiji, dok Kraljevo koje je u blizini Žiče i žička eparhija ne izražavaju podršku.

Kako navode, tražili su i blagoslov od eparhije za održavanje ovog skupa, ali tvrde da odgovora nije bilo. Sve su, kažu, organizovali preko društveni mreža. Na večerašnjem slupu podrške nije bilo nikakvih govora, već su se građani koji su se okupili ispred crkve Svete trojice mirno prošetali do Spomenika srpskim junacima pognulim u oslobodilačlim ratovima od 1912. do 1918. na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

5 Comments

 • Gost - Već poznat po lupetanju 2

  Gost - Već poznat po lupetanju 2

  Opet si dao sebi plus. Evo i ja ću, pa zadovolji svoju bednu sujetu.
  • Ime: Već poznat po lupetanju 2
  • Gost - Stanko koji ne voli glupe ljude

   Gost - Stanko koji ne voli glupe ljude

   A Vi pratite ko je dao + i znate ko ga daje. E moja državo kad si dozvolila da se prate nalozi i komentari. Izgleda da su neinteligentne angažovali za PORTAL KRUG !
   • Ime: Stanko koji ne voli glupe ljude
 • Gost - Već poznat po lupetanju

  Gost - Već poznat po lupetanju

  Tužno je kad čovek umisli da je mnogo pametan, a zapravo su mu komentari glupi. Uz to, piči li piči sebi udeljujući pluseve.
  • Ime: Već poznat po lupetanju
  • Gost - Stanko

   Gost - Stanko

   Možda su glupi ali su istiniti i dokazivi. Istina ponekad zaboli zar ne? 
   • Ime: Stanko
 • Gost - Stanko

  Gost - Stanko

  Jeftino kao i devedesetih.
  1.Postoje oni koji huškaju,
  2. Postoje oni koji su plaćeni da podržavaju i vode sa sobom naivbne , decu i žene  (podrška je legitimna kad dolazi od intelektualaca ili grupe intelektualaca )
  3.I na kraju u rat idu deca seljaka i radnika,
  Srbi u Crnoj Gori se moraju izboriti za svoj status , postoje tamo zakoni i institucije pa i međunarodne!
  P.S Ko je  dozvolio da se državna zastava ,,iskrivljuje,, i umesto orla na trobojci  nekakva kokoška sa raširenim krilima.. Koji su to mozgovi  koji ponovo izmišljaju nove grbove. Imali smo petokraku koja nam je nanela toliko zla pa bi neke patrijote opet da malo ,,uređuju ,, Srbiju. 
  • Ime: Stanko