Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

8. januar 2020.

Za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Kraljeva u ovoj godini biće izdvojeno tri miliona dinara više nego prethodne

Gradski većnici u Kraljevu danas su zasedali prvi put u ovoj godini, a prve dve tačke dnevnog reda današnje sednice odnosile su se na – medije za koje je u ovoj godini, po danas usvojenom rešenju opredeljeno 23 miliona dinara – tri miliona dinara više nego prošle godine. Odlučeno je i da svih 23 miliona dinara bude raspodeljeno putem konkursa, odnosno da, u ovoj godini, ne bude nikakvih pojedinačnih davanja kao ranijih godina.

Konkurs će trajati do 24. januara.

- Godinama unazad, gradski većnici i ja kao gradonačelnik, trpimo kritike od raznih medijskih kuća, koje su nezadovoljne sredstvima, koje dobiju po osnovu konkursa, iako gradski većniici samo potvrđuju ono što je komisija već odlučila, bez ikakve mogućnosti da umanje  ili povećaju  iznos sredstava nekoj televizijskoj kući, radio-stanici ili portalu. Sa druge strane, većnici su nezadovljni, što kritiku nose oni, i što su upravo oni meta programa razlićitih medijskih kuća, iako nemaju nikakvu mogućnost da odlučuju o raspodeli sredstava – požalio se gradonačelnik dr Predrag Terzić u svojoj izjavi za medije nakon sednice Gradskog veća.

Najviše rasprave bilo je oko formiranja komisije koja će ocenjivati medijske projekte. Na pitanje novinarke RTV Melos da li bi, s obzirom da se radi o sredstvima gradskog budžeta, svi članovi komisije trebalo da budu iz Kraljeva, Terzić je odgovorio:

- Hoćete li da kažete da vi iz RTV Melos ne treba da dobijete novac u opštini Čajetina? Ako to želite, zamolio bih Vas da to kažete njihovom predsedniku opštine Milanu Stamatoviću.

Članovi Gradskog veća raspravljali su danas i o žalbama građana. Žalba bivšeg prevoznika (preduzeće „Vulović transport“) je odbijena. Obrazlažući ovakvu odluku Gradskog veća, predsedavajući Predrag terzić reako je da se radi o proceduralnom pitanju – overa pređene kilometraže:

- Naravno, u sudskom postupku buće odlučeno da li grad Kraljevo treba da overi pređene kilometre ili to ne treba da uradi – poručio je gradonačelnik Kraljeva.

                 Jovana Ristić

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Stanar

    Gost - Stanar

    Znači da se bliži vreme za nagrađivanje podobnih ?!
    • Ime: Stanar