Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

15. jul 2016.

Opozicija kritikovala predložene programe i kadrovska rešenja, posle rasprave – sve tačke dnevnog reda usvojene većinom glasоva

 

Na današnjoj, trećoj redovnoj sednici skupštine u novom sazivu, odbornici su većinom glasova usvojili Izveštaj o realizaciji Odluke o budžetu za prva tri meseca ove godine. Milica Zekavica, šef Odseka za finansije Gradske uprave iznela je podatke da je gradski budžet u periodu januar-mart ostvario ukupne prihode nešto manje od 651 milion dinara, odnosno oko petine planiranih sredstava. Najveći prihod doneli su porezi – 412,5 miliona dinara.

Danilo Spasojević, odbornik Dveri, primetio je da za prva tri meseca ove godine nije izdvojen ni dinar za ovu godinu planiranih podsticajnih sredstava za poljoprivrednu proizvodnju, javne radove, razvoj seoskog turizma, niti za medije, dok je za realizaciju javnog prevoza preduzeću „Vulović transport“ iz Kragujevca već isplaćeno 56 odsto sredstava planiranih za celu godinu.

Odbornik SNS i član Gradskog veća Milan Milošević odgovorio je da je registracija poljoprivrednih gazdinstava trajala do 30. aprila i da prva tri meseca nije bilo moguće trošiti sredstva namenjena poljoprivredi, što je slučaj i sa konkursima za javne radove, da je ugovor sa preduzećem „Vulović transport“ ugovor istekao 6. maja i da je normalno što je tom prevozniku već isplaćeno 45 miliona dinara.

Na insistiranje odbornika opozicije, koji su tražili podatak da li će prevoznik iz Kragujevca dobiti još tri puta po toliko sredstava,, Milošević je pojasnio da je za 2016. godinu predviđeno ukupno 45 miliona dinara, a da sve druge odgovore treba tražiti od gradonačelnika.

Odbornici su danas, posle rasprave usvojili i predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i koriščenja poljorivrednog zemljišta na teritoriji grada Kraljeva. Prema rečima Dejana Vukomanovića, predsednika Komisije za izradu ovog programa, grad ima oko 10.117 hektara poljoprivrednog zemljišta za davanje u zakup. Iako su odbornici  vladajuće koalicije hvalili program tvrdeći da on stvara lokalnoj samoupravi velike mogućnosti za ostvarenje ozbiljnih prihoda, odbornici opozicije su, kritikujući i sam program koji je pravljen na osnovu podataka iz katastra (od kojih neki „vide“ njive i pašnjake u pojedinima od glavnih gradskih ulica, iznosili i mišljenja da se grad od tih prihoda neće ovajditi, jer je u pitanju poljoprivredno zemljište nižih kategorija kvaliteta i u udaljenim krajevima opštine, koje niko neće želeti da zakupi.

Odbornici su većinom glasova usvojili i Odluku o operativnom planu odbrane od poplava za vodotokove drugog reda.

Odlučujući po preostalim tačkama dnevnog reda, koje su se bavile kadrovskim pitanjima, odbornici su večinom glasova danas izabrali Aleksandra Nestorovića, diplomiranog arhitektu za v.d. direktora kraljevačke Direkcije za planiranje i izgradnju, uz negodovanje opozicije, čiji su odbornici sa govornice pitali da li je moguće da niko od 40 visokoobrazovanih iz samog preduzeća nije mogao da obavlja taj posao do izbora direktora, nego je bilo neophodno da to bude novozaposleni i neko ko je bio na odborničkoj listi SNS.

Marica Mijajlović, donedavno direktorka Direkcije za planiranje i izgradnju podnela je iscrpan izveštaj o svom radu, navodeći da ovo preduzeće neće biti ugašeno do 31. decembra, već da će nastaviti da funkcioniše u drugom obliku i pod drugim uslovima.

Mirjana Krčevinac, dosadašnja v.d. direktorka Doma zdravlja izabrana je za direktorku ove zdravstvene ustanove.

Dosadašnji direktor kraljevačke „Toplane“ Dragan Arsenijević razrešen je na svoj zahtev, pa opet izabran za prvog čoveka JEP „Toplana“ za vršioca dužnosti direktora, iako je Ivan Matović, šef odborničke grupe Udruženje starosedelaca Kraljeva i okoline upozorio da prema Zakonu o javnim preduzećima jedan kandidat ne može dva puta biti vršilac dužnosti.

Odbornici Lokalnog fronta upozoravali su tokom sednice na, kako su rekli, partijske i sve druge trgovine koje se tiču urapljanja javnim resursima i javnim preduzećima.

„Dogovori su postignuti van ove sale, većina će glasati za vršioca dužnosti, a onda organizovati konkurse na kojma će ti kandidati pobediti“, ocenio je odbornik Lokalnog fronta Predrag Voštinić.

foto: Facebook (zvanična stranica gradonačelnika)

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Milojko

    Gost - Milojko

    Na takav način partiskog dogovora je izabrana i bivsi direkotor pozorista otporaš slavković i nikome nije smetalo,
    ...vkoviću vrni pare pozoristu
    • Ime: Milojko