Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  4 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivna
 

19. januar 2020.

Oko 2.000 učesnika večeras je u litiji od Crkve Svete trojice do Hrama Svetog Save u Kraljevu, gde je održan moleban za očuvanje svetinja u Crnoj Gori, između ostalog  poručilo: „Svetinje nas molitvama hrane, svetinje se molitvama brane“

Srpska pravoslavna crkva i eparhija žička sa blagoslovom episkopa žičkog Justina organizovali su danas, na Bogojavljenje litiju i molitvenu podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori.

Pogledajte kadrove

Učesnici litije krenuli su ispred Crkve Svete Trojice, a onda se gradskim ulicama uputili do Hrama Svetog Save, gde je služen moleban za očuvanje svetinja u Crnoj Gori. Pozivu iz žičke eparhije vernicima da u dođu u što većem broju odazvalo se oko dve hiljade građana, sveštenstva, predstavnika lokalne samouprave i Raškog okruga, političkih stranaka...

Svetinje su nebo u ljudima,, ne damo ih jer smo bili u njima“, „Ne damo svetinje“, „Samo budite što su vam preci bili“, „Ako vas nije strah, kako vas nije sram?“, „’Đe ćemo crkvu dedinu, ako nam oduzmete crkvenu ledinu?“, „Svetinje nas molitvama hrane, svetinje se molitvama brane“, „Nije se rodio ko je Boga pobedio“, „Ako izgubiš ljubav, mnogo si izgubio, ako izgubiš veru – sve si izgubio“, samo su neke od poruke koje su se mogle videti na transparentima koje su nosili učesnici litije.

- Nadamo se da će svetinje ostati u rukama onih koji su ih čuvali i koji će ih na čuvanje predati mlađima. Mi smo danas sabrani ovde, da se pomolimo u miru i ljubavi i slozi, da i braću obasja svetlost i da čuvamo ono što nam je na čuvanje predato. Živ je Bog, živa je duša naša, živa je vera naša, živi su svetitelji naši! – poručio je u ime sveštenstva večeras, po završetku litije, a tokom molebana u znak molitvene podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori  - otac Ljubinko Đorđević.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - Dejan

  Gost - Dejan

  Važno je da bulumenta na vlasti prikuplja poene, majku rodjenu bi prodali zbog fotelje.
  • Ime: Dejan
 • Gost - Milan

  Gost - Milan

  2000 ajte molim Vas ,brojali smo ukupno 564 osobe sa sveštenstvom. ...Baš preterujete...
  • Ime: Milan
 • Gost - Dragan Vukadinović

  Gost - Dragan Vukadinović

  Ne razumem se baš previše u to, ali mislim da bi trebalo da je Bog jedan, bez obzira kojoj veri ili konfesiji neko pripada. Samim tim, svi verski objekti su posvećeni tom jednom jedinom Bogu, pa nije važno ko njima upravlja. Važno je da su dostupni svim vernicima za molitve i druge verske obrede. Tolika halabuka oko vlasništva nad verskim objektima mi je neshvatljiva. Takođe mi je neshvatljivo da crkva ne vodi računa o tome kako žive njeni pripadnici, nego je samo interesuje imovina. Kada bi crkva plaćala porez na imovinu, drugačije bi se ponašala.
  • Ime: Dragan Vukadinović